Artiştii de la Palatul Culturii au revenit la lucru

După o perioadă în care angajaţii Palatului Culturii s-au aflat în şomaj tehnic, în stare de urgenţă, continuitatea instituţiei fiind susţinută doar de şase persoane din conducerea instituţiei, odată cu 1 iunie întreg colectivul de referenţi, dar şi artiştii, au revenit la lucru.
Prezenţa la instituţie se face conform legii, cu purtarea de măşti şi verificarea temperaturii la intrare prin intermediul celor trei reprezentanţi ai serviciului de pază. Formaţiile profesioniste au reluat repetiţiile. Orchestra Ansamblului Profesionist „Cununa de pe Someş” repetă în sala mare de spectacole, păstrând distanţarea conform legii. La repetiţii au revenit şi dansatorii, împărţiţi pe echipe, dar şi soliştii vocali.
De altfel, au fost reluate şi activităţile, Ziua Copilului fiind marcată prin prezenţa artiştilor prin mijloacele de comunicare online. Actualmente, se pregăteşte Festivalul Internaţional de Poezie online. Pentru prima dată, în municipiul Bistriţa, întâlnirile poeţilor vor avea loc în mediul online, cu posibilitatea de a putea fi urmărite de toţi iubitorii de poezie, pe internet. Prin aplicaţia zoom vor ajunge în casele noastre poeţi de pe tot mapamondul cu care Palatul Culturii Bistriţa a avut de-a lungul timpului colaborări, fie prin prezenţa lor în municipiul nostru, fie prin participarea scriitorilor de la „Conexiuni” la manifestări internaţionale. „Poezia reprezintă capacitatea unică de a surprinde spiritul creativ al minții umane. De-a lungul timpului poezia a vorbit pretutindeni în lume despre umanitate și despre valorile spirituale. Într-o perioadă critică pentru întreaga omenire, Festivalul nostru își propune să mențină treaz spiritul creativ și reafirmarea umanității și a optimismului. Apelând la tehnologia modernă Festivalul sprijină diversitatea lingvistică prin exprimarea poetică”, ne-a declarat prof. dr. Dorel Cosma, manager Palatul Culturii Bistriţa.
Prima ediţie a Festivalului Internaţional Poezia Lumii Online va avea loc în 10 iunie, fiecare poet citind două poeme în limba ţării pe care o reprezintă care vor fi traduse şi în engleză.
În pregătire este şi Caravana IGF ce va fi derulată sub egida Uniunii Mondiale de Folclor, managerul instituţiei şi preşedintele IGF, Dorel Cosma, declarându-ne că anul acesta va fi o ediţie online, cu participare internaţională numeroasă, fiecare ţară prezetându-şi costumul popular, dar şi cântecele specifice. Evenimentul va putea fi urmărit pe internet în lumea întreagă.
„Încercăm să reintrăm în normal, deocamdată cu evenimente transmise cu online şi de mici dimensiuni, pentru că mare parte al bugetului dedicat manifestărilor culturale a fost redirecţionat spre sprijinirea spitalelor şi a situaţiilor generate de Covid. Nu ne putem gândi la manifestări foarte mari, de amploare, ci doar la evenimente ce se pot derula conform reglementărilor legii”, ne-a declarat managerul Dorel Cosma.

Comentarii

03/06/20 16:48
Delia Tatiana V...

Va doresc succes la" Festivalul International de Poezie", onlain!
M-am bucurat sa revad (in fotografii) sala mare de spectacole, pe scena careia a cantat mama, am dansat eu in tinerete, dar, am avut un gol in suflet. Era mai frumoasa, mai spectaculoasa, cand stalpii laterali, nu erau uniti prin panouri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5