Asfaltul a cuprins toate străzile din Prundu Bârgăului
Primarul Doru Crişan, din Prundu Bârgăului, se află în linie dreaptă cu finalizarea străzilor secundare, din DN 17.
“Investiţiile sunt în valoare de aproximativ 30 miliarde lei vechi, din care 15 miliarde lei vechi au fost alocate de la bugetul local. Diferenţa o reprezintă finanţări europene, obţinute prin Grupul de Acţiune Locală, şi fonduri guvernamentale, prin Programul naţional de dezvoltare locală, în baza OUG 28/2013”, ne-a declarat primarul Doru Crişan.
Potrivit edilului din Prundu Bârgăului, în acest program de asfaltare sunt incluse străzile Puriceni, Meseriaşilor , Uliţa lui Vlad, prima tranşă. Au urmat drumul din Susenii Bârgăului care asigură legătura cu Mijlocenii Bârgăului, cel spre cimitir, Brujeni 1 şi Brujeni 2.
În ceea priveşte modernizarea drumului Brujeni, săptămâna aceasta se va turna covorul asfaltic, şanţurile, podeţele şi accesul spre gospodării fiind déjà amenajate. Investiţia, în valoare de aproximativ 100.000 euro, se derulează printr-un proiect derulat pe Măsura 322, derulat prin Grupul de Acţiune Locală “Bârgău-Călimani”, săptămâna aceasta fiind aşteptată vizita în teren a reprezentanţilor Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord-Vest Satu Mare.
Alte două tronsoane de pe strada Secu, Vadu Secului-Vâltoare, de 1 km şi Secu-legătura cu cu Pătăria, 480 metri, sunt finalizate.
În derulare este şi un proiect finanţat de Mininisterul Dezvoltării Regionale şi Adminsitraţiei Publice, prin Progamul naţional de dezvoltare locală, în bata OUG 28/2013. Este vorba despre modernizarea străzii Valea Ciorii, investiţie estimată la aproximativ 700.000 lei.
După cum ne declară primarul Doru Crişan, “2014 este un an al infrastructurii rutiere, al asfaltărilor, 8 kilometri de drum primind covorul asfaltic”.
De altfel, o altă documentaţie tehnică a fost finalizată, pentru drumul care asigură legătura între Brujeni şi Pătărie, pe o lungime de un kilometru şi jumătate. Şi în acest caz, autorităţile locale iau în calcul posibilitatea ca proiectul să fie finanţat din fonduri guvernamentale, prin Programul naţional de dezvoltare locală, implementat de ministerul condus de Liviu Dragnea.
***
La capitolul sisteme de apă şi apă uzată (n.n. - canalizare), cu ajutorul cetăţenilor, sunt în proiect încă 4 km de reţea apă, ajungându-se astfel al 20 km, şi 2,5 km de canalizare.
“Pentru reţeaua de canalizare de la Susenii Bârgăului, avem déjà documentaţia tehnică. Noi am sperat să putem depune acest proiect prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, dar nju mai este deschisă linbia de finanţare. Vom aştepta lansarea unor alte sesiuni de proiecte cu finanţare europeană, fie prin Programul Naţionla de Dezvoltare Rurală, fie prin POS Mediu.
Am vrea să accesăm noi un astfel de proiect, fără a mai aştepta etapa a II-a a Master Planului de apă şi apă uzată. La Suseni, din păcate, am rămas fără reţea de canalizare, atât gospodăriile de la DN 17, cât şi cele d epe străzile secundare, pentru că atunci nu s-au mai permis săpăturile după modenizarea drumului naţional. Este vorba despre un tronson de peste patru kilometri”, precizează edilul comunei bârgăuane.
Citiţi şi:
- Investiţii de peste 3 milioane lei în infrastructura rutieră din Prundu Bârgăului
- Prundu Bârgăului, adevărat centru urban: asfaltul a cuprins toate străzile, Centru Multicultural, cu 1000 locuri, clădirea de la KM 0, transformată în Mall
- Asfalt pe o nouă stradă din Prundu Bârgăului
- Primarul Doru Crişan: Avem proiectele pregătite, aşteptăm deschiderea liniilor de finanţare din fondurile europene, dar şi guvernamentale
- Doru Crişan: 2014 a însemnat investiţii de peste 14 milioane lei, în infrastructura din Prundu Bârgăului. Proiectele continuă
Adaugă comentariu nou