Aur, argint și bronz pentru Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud la Campionatul Mondial de carturi trase de câini din Cehia! Ce urmează

Club Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud a obținut rezultate remarcabile la Campionatul Mondial de carturi trase de câini Abertamy Cehia 2023. Astfel, Bogdan Berende și
câinii Atack, Horus, Furia, Jovi, Sky și Aron ay cucerit aurul la categoria 6 Husky, Damaschin Berende - argint la 4 Husky, Attila Kiss - bronz la 8 Husky, Liviu Oroian - locul 7 la 4 Husky, iar Alexandru Achim - locul 7 la 4 Malamut.
"Au fost trei manşe grele, pentru mine a doua zi a fost cea mai dificilă. Înainte de a intra în competiţie a început să ningă. Traseul era prin pădure, pe teren înierbat, cu foarte mult noroi. A treia zi am rămas, din păcate, şi fără frâne. Norocul a fost că m-am putut înţelege cu liderii şi m-au ghidat pe unde trebuie, nu am greşit nicio intersecţie. Mi-am menţinut poziţia de pe locul I. A fost un traseu şi un concurs greu, dar foarte frumos.", a declarat Bogdan Berende.
"Am încercat să nu-i încurcăm foarte tare, ci să-i ajutăm să-şi facă treaba până la capăt. Zicem că am reuşit, drept pentru care am simţit gustul victoriei şi e un gust bun. Am vrut să împărtăşim cu voi acest gust", a spus Damaschin Berende.
Urmează o competiţie în Germania, concursul Drumul Romanilor din Pasul Tihuța– competiţie intrată în circuitul Cupei Mondiale ca una dintre cele şapte etape (27-28 ianuarie 2024), Campionatul Mondial pe sanie (martie 2024, dacă vremea va permite).
În timpul sezonului, câinii au pauză de antrenament o zi-- două/săptămână, iar în extrasezon sunt lăsaţi liberi să alerge, asta pentru că ei nu au voie să facă efort mare la o temperatură mai mare de 15 grade. Căţeii au primit după fiecare manșă un premiu, un supliment, dar şi îmbrăţişările sportivilor.
"Competiţia pe sanie este mult mai uşoară, asta pentru că sania de concurs are 9-10 kg, în timp ce cartul de concurs are între 15 şi 40 kg. Uneori e incredibil de greu dacă este şi noroi. Forma fizică a câinilor este extrem de importantă – forţă, rezistenţă, viteză. Lucrăm trei zile după care o zi pauză, iar în interiorul unei zile de antrenament e o poveste de aproximativ patru ore. Nicio performanţă nu se poate obţine fără sacrificii şi fără foarte multă muncă. Sunt 30 de câini cu care trebuie lucrat continuu. Pe lângă efortul financiar, presupune şi un efort de timp, energie consumată", a declarat Damaschin Berende.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5