Av. Maria Georgiana Teodorescu (candidat AUR la europarlamentare): Avem încredere în români! Le-a ajuns cuţitul la os și vor vota în consecință!

Av. Maria Georgiana Teodorescu, coordonator Relaţii externe şi candidat la alegrile europarlamentare, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, de la Bistrița, că demersul de comasare a alegerilor  - europarlamentare șo locale, la aceeași dată - pe care şi-l doresc foarte mult PNL şi PSD este unul neconstituționa, aşa cum a spus Curtea Constituţională a României încă din 2012.

"Încă de atunci, Curtea a constatat că sunt încălcate grav drepturile cetăţeneşti. Singura explicaţie pe care o găsim pentru această dorinţă de comasare a alegerilor stă în faptul că s-a lămurit şi PSD-ul şi PNL-ul că AUR creşte, că îi depăşeşte şi că reprezintă o primejdie reală pentru ei la scor electoral. Altfel nu s-ar explica de ce premierul Ciolacu, anul trecut, în 2023, a spus că exclude orice comasare a alegerilor şi, iată că acum este foarte în favoarea acestei variante. Ba mai mult, simţim tot feluri de atacuri la adresa noastră, se ascut cuţitele, ca să zic aşa, în ceea ce priveşte partidul AUR, vedem gesturi de panică, din punctul meu de vedere, din partea PSD-ului. Am citit în presă mai ieri că domnul premier Marcel Ciolacu s-a decis să facă adrese oficiale către Republica Moldova şi Ucraina ca să descopere care este motivul pentru care domnul preşedinte George Simion nu mai are dreptul să intre în aceste ţări, momentan. Acestea sunt gesturi care nu arată decât frica celor care ne guvernează de scorul real din sondaje al partidului AUR. Dovada unei democraţii reale, autentice, şi nu a unei democraţii de carton, stă în modul în care se organizează alegerile. Putem să spunem că avem o democraţie, că drepturile oamenilor sunt respectate atunci când dreptul lor la vot e respectat", a declarat av. Teodorescu.

        Av. Maria Teodorescu a reamintit și de episoasele când Diaspora nu a putut vota în străinătate, stând la cozi, pentru că nu au fost amenajate suficiente secţii de votare.

"A fost tot un episod trist al aşa-zisei democraţii de la acel moment, în care cetăţenii români aflaţi peste graniţe, se simţeau umiliţi şi călcaţi în picioare şi simţeau că Statul Român nu-i mai consideră, practic, cetăţeni români prin faptul că nu le înlesnea dreptul la vot. Nu vrem să se întâmple acelaşi lucru şi acum, prin comasarea alegerilor, şi noi vom lupta cât de mult vom putea, pe căile legale, pentru a preveni această comasare.

Fiecare cetăţean român, fie că se află în România, fie că se află peste graniţe, are dreptul să voteze şi acest drept al său nu trebuie în niciun fel afectat sau restrâns printr-o cumulare de voturi, de buletine de vot, prin diminuarea, reducerea timpului fizic pe care îl are la dispoziţie de fapt să voteze, prin crearea unor cozi interminabile, pentru că vom ajunge din nou la această poveste dacă se comasează alegerile. Prin urmare ne dorim foarte mult ca oamenii să fie conştienţi de pericolul comasării acestor alegeri şi, totodată, ne dorim ca oamenii să iasă în număr cât mai mare la vot. Să nu uităm că actuala clasă politică, cea care ne conduce, a fost aleasă de 30% din cei care au fost prezenţi la vot, la ultimul tur de alegeri, deci, nu reprezintă un procent majoritar al populaţiei României. Trebuie să ieşim la vot cât mai mulţi, să ne ajute Dumnezeu, poate reuşim un scor ca în Polonia, unde a ieşit 70% din populaţie la vot. Acolo putem să vorbim de reprezentativitate, acolo putem să vorbim despre democraţie şi despre respectarea drepturilor omului", a mai spus candidatul AUR la alegerile europarlamentare.

         Potrivit acesteia, în eventualitatea în care algerile pentru Pralemnatul European și alegerile locale vor avea loc în iunie, se va intra mai repede în campanie. "O să trebuiască să muncim foarte-foarte mult, ca să ţinem pasul cu organizaţiile mai vechi, tradiţionale, care au acest avantaj de partea lor, dar pe noi nu ne sperie nicio provocare. Am pornit în această cursă acum patru ani de zile fără să ne cunoască nimeni, fără să avem structuri, fără să avem organizaţii, fără să aibă lumea încredere în demersul nostru şi, totuşi, am intrat în Parlamentul României cu 9%. Iar acum suntem în creştere şi suntem la peste 20% în cam toate sondajele care se dau, inclusiv în cele ale PSD-ului şi PNL-ului, care nu sunt tocmai prietenii noştri. Noi avem încredere în români, avem încredere în faptul că oamenii s-au săturat şi în ciuda lucrurilor pe care poate le declară pe gură atunci când sunt întrebaţi cu cine vor vota, în cabina de vot intră singuri şi acolo nu va vedea nimeni pe cine pun ştampila. Şi suntem convinşi că a ajuns cuţitul la os, că oamenii nu mai pot şi că o să voteze în consecinţă. (...) Ei mizează mult pe implicarea primarilor, organizaţii puternice pe care le au din trecut, dar cred că-şi doresc ca prezenţa la vot să fie la fel de redusă ca şi până acum pentru că asta este modalitatea prin care ei au câştigat. Dacă prezenţa la vot este masivă, li se strică foarte tare calculele". a precizat AV. Teodorescu.

        În ceea ce privește Filiala Bistrița-Năsăud, n"imeni nu poate vorbi în numele AUR fără să fie validat de la centru", iar mesajul oficial venit  de la conducerea AUR, de la centru, este  prin coordonatorul judeţean, Dragoş Hârjoabă, şi echipa sa. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5