Băiatul bolnav de cancer pentru care s-a solidarizat întreg judeţul, a trecut în rândul îngerilor

La doar 14 ani, Ionuţ Zăvoianu, adolescentul din Mărişelu bolnav de cancer, a trecut la cele veşnice noaptea trecută, într-o clinică din Turcia. Ultimii patru ani au fost unii grei, atât pentru copilul trecut acum în rândul îngerilor, cât şi pentru familia sa, întregul judeţ solidarizându-se pentru adunarea sumei de 70.000 euro, bani necesari pentru tratamentul din Turcia. Totul a început în luna octombrie 2013 pe terenul de fotbal al școlii din Mărișelu.
Portar fiind, Ionuț a fost lovit accidental de un coleg în zona gâtului. Acesta a fost momentul care a declanșat dureri groaznice de încheieturi și spate, care i-au alertat familia și l-au dus în fața medicilor din Bistrița și mai apoi a celor din Târgu Mureș.
Inițial i s-a spus că sufera de reumatism și artrită, a început tratamentul însă durerile nu au cedat. Ionuț a început să piarda din greutate și nu s-a mai putut mișca. Un ecograf abdominal a arătat modificări în organism și urme de metastază. Tot atunci s-a vazut și tumora.
După primul control la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca băiețelul a primit diagnosticul ganglioneuroblastom abdominal cu leziuni osoase. Din februarie 2014, Ionuț a început chimioterapia.
Vestea morţii a venit ca un fulger peste părinţi care aveau speranţa că tratamentul va avea efect. Pentru Ionuţ au fost adunaţi bani la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness, în parohiile Protopopiatului Ortodox, Ansamblul „Dor Românesc” a avut un concert caritabil, iar deputatul Ionuţ Simionca l-a vizitat în Turcia. În asemenea momente nu ai cum să colsolezi familia decât să crezi în faptul că Cel de Sus va avea grijă de sufletul lui Ionuţ.
Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, iar pe familie s-o întărească pentru a putea depăşi aceste momente extrem de grele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5