Bani guvernamentali pentru lucrări de reabilitare la şapte cămine culturale din Bistriţa-Năsăud

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a publicat lista cererilor acceptate în cadrul Programului prioritar naţional pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban.
Şapte dintre proiectele selectate au fost depuse de autorităţile din judeţul Bistriţa-Năsăud. Astfel, comuna Teaca figurează cu două proiecte, pentru căminele culturale din Archiud şi Pintic, Primăria Cetate - pentru căminul cultural din Satu Nou, Primărie Şieuţ – pentru căminul cultural Sebiş, Primăria Milaş- căminul cultural Orosfaia, la care se adaugă şi căminele culturale din Feldru şi Chiuza.

Respins a fost doar proiectul depus de Tiha Bârgăului, pentru lucrările de reabilitare a aşezământului cultural din Mureşenii Bârgăului, în timp ce solicitările depuse de Nimigea (pentru căminul cultural din Nimigea de Jos) şi Uriu (pentru căminul cultural din Cristeştii Ciceului) au fost declarate neeligibile.

“Noi aveam proiectul de reabilitare a căminului cultural din Chiuza de vreo şase ani. Circa 40% din lucrare este realizată, cu fonduri de la bugetul local. Când am aflat de această oportunitate de finanţare, am depus cererea prin care am solicitat suma necesară pentru finalizarea investiţiei, în jur de şase miliarde lei vechi. Nu ştiu cât se va aproba, dar este binevenită această susţinere financiară”, ne-a declarat primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea.

***

La nivel naţional au fost depuse 560 cereri, dintre care 488 cereri au fost declare eligibile de către Comisia de evaluare, iar finalmente 426 au fost şi selectate în vederea finanţării.
Cele mai multe cereri selectate sunt din judeţele Suceava – 31, Alba-26, Botoşani – 22, Caraş-Severin şi Mehedinţi – câte 18. La polul opus, sunt judeţele Covasna şi Braşov care nu au niciun proiect selectat.

Potrivit Gândul.info, “pentru modernizarea ori pentru dotarea aşezămintelor culturale din comune şi din micile oraşe, în bugetul pentru 2014 au fost prevăzute 92 de milioane de lei - de şase ori mai mult decât în anul precedent şi cu aproape 25 de milioane de lei mai mult decât s-a cheltuit în România în acest scop din 2009 până azi”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5