Bani nerambursabili pentru înfiinţarea de afaceri în mediul rural

Bistriţenii care locuiesc în mediul rural şi doresc să dezvolte o afacere pot beneficia de bani nerambursabili europeni prin Măsura 312 ,,Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de microîntreprinderi”.

Cetăţenii îşi pot pregăti din timp proiectele dat fiind faptul că vor avea la dispoziţie numai o lună, această linie de finanţare urmând a fi lansată pe 2 mai, iar termenul de depunere va fi data de 31 mai. De altfel, cei interesaţi au la dispoziţie, începând de marţi, ghidul pentru această măsură, ce poate fi consultat.

Aceştia vor putea primi bani nerambursabili pentru crearea de microîntreprinderi precum şi pentru dezvoltarea celor existente în sectorul non-agricol în spaţiul rural, pentru încurajarea iniţiativelor de afaceri promovate, în special de către tineri şi femei, dar şi pentru încurajarea activităţilor meşteşugăreşti şi a altor activităţi tradiţionale.

Beneficiari eligibili sunt microîntreprinderile şi persoanele fizice (neînregistrate ca agenţi economici), care se vor angaja ca până la data semnării contractului de finanţare să se autorizeze cu un statut minim de persoana fizică autorizată şi să funcţioneze ca microîntreprinderi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5