Bibliobuzul a dus cărți elevilor de la Ardan și Posmuș
Elevii școlilor primare din localitățile Ardan și Posmuș, structuri aparținătoare de Școala Gimnazială Șieu, au avut joi, 9 mai, un oaspete multașteptat: este vorba de Bibliobuzul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud. Ei s-au bucurat foarte mult să vadă biblioteca pe roți, frumos inscripționată și încărcată cu cărți, poposind în fața școlilor în care învață, iar această bucurie a sporit în momentul în care au intrat în bibliobuz și au avut posibilitatea să aleagă și să împrumute cărți, pentru a le citi. Și, atât bibliotecarele Izabela Andronesi și Gabriela Molnar, cât și doamnele învățătoare s-au bucurat, la rândul lor, să îi poată sfătui și îndruma ce să aleagă.
Fiind vorba de elevi din clasele mici, opțiunile s-au îndreptat preponderent spre cărțile cu basme, povești sau legende bogat ilustrate, semn că imaginile joacă un rol tot mai important în educația copiilor.
Bibliobuzul BJGCBN a fost însoțit la cele două școli de d-na profesoară Simona Gherman, directoarea Scolii Gimnaziale Șieu. „Este foarte important ca elevii, atât cei din clasele mici, cât și cei din clasele mai mari, să ia contact direct cu cartea, să vadă cum arată o bibliotecă sau asemănarea cu o bibliotecă adevărată, chiar dacă în școlile la care ați venit astăzi există câte un raft de cărți, câte o mică colecție de cărți. Iar bibliobuzul acesta mobil le-a dat posibilitatea să intre în contact direct nu doar cu o carte, ci cu mult mai multe. I-am urmărit și i-am văzut cât sunt de dornici de a pune mâna pe cărți, de a simți cărțile și nu se puteau decide pe care dintre ele să le aleagă. Asta dovedește faptul că este o experiență nouă pentru ei pe care, prin prisma parteneriatului dintre școala noastră și Biblioteca Județeană „George Coșbuc”, o să aibă ocazia să o retrăiască și pe viitor. Este mare lucru să încercăm să ne luptăm în această eră a digitalizării, a ebook-urilor și a tendinței de a lua toate informațiile de pe internet, să luptăm și să reușim să îi ținem pe copii aproape de cărți pentru că, pe lângă faptul că ne informează și ne formează ca oameni, cartea formează caractere. Copiii apreciază personajele pozitive și se identifică și se aseamănă cu ele și de aceea este important să îi ținem aproape de carte!” ne-a spus prof. Simona Gherman.
În perioada imediat următoare, Bibliobuzul BJGCBN va fi prezent și în alte școli din județul Bistrița-Năsăud, în care elevii nu au la dispoziție biblioteci școlare în unitățile în care învață.
www.bjbn.ro
Citiţi şi:
- Bibliobuzul în scenariul verde: cărți pentru elevii din Runcu Salvei
- Bibliobuzul la Cireșoaia, cu cărți noi
- Bibliobuzul cu bucurii: cărți și dulciuri, cadouri pentru elevii Școlii Gimnaziale din Ardan
- Cărți, muzică și natură cu bibliobuzul la Parva
- Lecturi pentru vacanța de vară, cărți din Bibliobuzul minunat pentru copiii din Matei şi Corvineşti
Adaugă comentariu nou