Cărți, muzică și natură cu bibliobuzul la Parva

Agropensiunea Ana din Parva a fost locul magic de la poalele Munților Rodnei în care bibliobuzul Bibliotecii Județene „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a poposit marți, 7 septembrie, pentru a duce cărți elevilor din această localitate. Invitația pentru această vizită a fost făcută de primarul comunei Parva, d-l Ioan Strugari, care i-a invitat pe cei prezenți la o scurtă drumeție în natură, în împrejurimile pensiunii.

Ioan Pintea, managerul BJGCBN le-a vorbit elevilor și cadrelor didactice prezenți, despre biblioteca județeană și acțiunile culturale și educative organizate de ea, despre acțiunile bibliobuzului la școlile din județ, despre bucuria și necesitatea de a citi și i-a invitat pe elevi și profesori să viziteze biblioteca și chiar să participe la apropiatul „Târg de carte pentru copii și adolescenți CoșBook” ce se va desfășura la BJGCBN în luna septembrie, după începerea anului școlar. El le-a donat elevilor cărți noi din partea bibliotecii județene, urmare a unor donații primite de la cititori, iar profesoarelor câte un exemplar al celui mai recent număr al revistei „Mișcarea literară”.

La rândul lor, bibliotecarele Izabela Andronesi și Ioana Titieni au vorbit despre activitatea din secțiile „Împrumut pentru copii” și „Împrumut pentru adulți” ale BJGCBN și au deservit bibliobuzul, în care elevii au urcat pentru a împrumuta cărți, iar Florin Săsărman a susținut un scurt recital de muzică folk. „A fost un eveniment foarte, foarte frumos, minunat, nu m-am așteptat la așa ceva. A fost o experiență foarte frumoasă!” au exclamat la unison Alexi Angela și Căluș Alexandra-Maria, eleve în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Vasile Scurtu” din Parva. „Vă mulțumim dumneavoastră, celor de la biblioteca județeană și, nu în ultimul rând, domnului primar Strugari pentru această activitate, care ne-a surprins, și credem că lectura se îmbină foarte bine cu aerul liber. Cititul nu vine de la sine, ci se construiește prin anumiți factori educaționali cum ar fi școala și familia. De aceea, în calitate de profesori, ne dorim să fim un exemplu pentru copii, să citim în timpul liber și, văzându-ne că citim, cu siguranță că și ei vor citi” a spus Corina Ursa, profesoară de limba română.

Invitația adresată Bibliotecii Județene George Coșbuc Bistrița-Năsăud de a veni cu bibliobuzul în mijlocul elevilor și profesorilor din Parva ilustrează preocuparea administrației locale pentru formarea prin educație a celor mai tineri locuitori ai comunei. „Avem la Parva bibliotecă comunală și o bibliotecă școlară, pentru că dorim ca elevii să citească. Pe holul Primăriei Parva este o expoziție de tablouri făcute de copii de la școala noastră, făcute sub coordonarea unei doamne profesoare, care a reușit să descopere în ei talente despre care noi habar nu aveam că există, aici în inima muntelui. Asta înseamnă să ai dascăli cu vocație, care să pună sufletul pentru a descoperi în fiecare copil o comoară, un talent, ceva care să ne uimească pe noi, cei care trăim în jurul lor. Pentru ei se construiește acum o școală și un corp de grădiniță noi în Parva și suntem într-un stadiu destul de apropiat de recepție și eu sper că până pe 31 decembrie sau, cel mai târziu în primele zile ale anului viitor să fie recepționate lucrările de construcție. Suntem pregătiți pentru începerea noului an școlar și îi așteptăm pe copii la școală!” ne-a declarat primarul Ioan Strugari.

Cărțile, muzica și natura – iată ingredientele unei întâmplări cultural-educaționale minunate, la Parva!

                                                                                                                   www.bjbn.ro

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5