Bistriţenii colindă întreaga ţară, la Sala Radio, din Capitală, în faţa a 1000 de spectatori, în direct, pe Radio România

Vă este dor de Crăciunul de odinioară, aşa cum se trăia sărbătoarea Naşterii Domnului în satul românesc, de la colindatul cu steaua, la mere coapte şi miros de cozonac proaspăt?

Lumea plină de farmec a Crăciunului tradiţional, cu datinile şi colindele strămoşeşti, este adusă la Bucureşti prin concertul extraordinar Începem a colinda, prezentat duminică, 15 decembrie (ora 17:00). Devenit o tradiţie Radio România, de 29 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, evenimentul aduce la Bucureşti cete tradiţionale din diferite zone ale ţării:

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Gorj, Harghita, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea. colindători – copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi) – dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio momente speciale pe care bucureştenii nu mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători. Judeţul Bistriţa-Năsăud este reprezentat de grupul Vin colindătorii, înfiinţat în urmă cu peste 20 de ani de Cornelia Ardelean Archiudean, care va urca pe scenă alături de Ioana Ardelean, Marioara Sigheartău, Florentin Archiudean, Menuţ Maximinian, Violeta Todoran, Teodora Florea, alături de colindători din Ocniţa.

Printre artiştii ce vor fi prezenţi pe scenă, amintim pe Ion Drăgan, Mariana Anghel, Marcel Părău, Pamfil Roată, Livia Harpa, Laura Erhan, şef producţie este Anca Negoescu, realizator Violeta Ianculescu. Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5