Bucuria de a dărui nemurire a Rozaliei Fucă Tomescu, aşezată în carte

La Editura Solon din Bistriţa a apărut cartea „Bucuria de a dărui nemurire”, semnată de Rozalia Fucă Tomescu. Într-o ediţie de sărbătoare, apărut în Colecţia „Biografii contemporane”, volumul surprinde, în cele 500 de pagini, viaţa şi activitatea Rozaliei Fucă Tomescu, cea care a adus bucurie în sufletele a generaţii de spectatori, slujeşte la catedră cu mare drag şi responsabilitate, fiind omul care a avut grijă, în calitate de manager, ca Şcoala Populară de Artă Bistriţa să fie aşezată la loc de cinste în rândul instituţiilor de profil din ţară.
Ne întâlnim cu copilăria, cu familia, cu activitatea didactică a profesorului de muzică, vioară, canto, cu dirijorul corului bisericesc „Coroana”, cu solista de muzică uşoară, romanţe, folclor, cu regizorul de spectacole într-o carte ce ar trebui să fie în biblioteca fiecărui bistriţean care doreşte să cunoască istoria vieţii artistice de pe aceste meleaguri.
Volumul beneficiază de o prefaţă semnată de menu’ Maximinian, care este ;i lector de carte, şi de un Cuvânt înainte adus de dr. Dorel Cosma, managerul Palatului Culturii, Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii Naţionale, senatorul Ioan Simionca şi prof. univ. consultant dr. Ştefan Angi de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”.
Lansarea va avea loc în curând, în cadrul unui eveniment la care sunt aşteptaţi toţi cei care de-a lungul timpului au fost alături de artista Rozalia Fucă Tomescu, bucurându-se împreună de frumuseţea muzicii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5