Bucuria de a explora moștenirea culturală cu noi metode educaționale, în proiect Erasmus la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu din Năsăud

„Bucuria de a explora moștenirea culturală cu noi metode educaționale” este unul dintre noile proiecte Erasmus + ale Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Năsăud.

Proiectul se derulează pe parcursul a doi ani școlari, începe în data de 01.09.2019 și se va finaliza în 31.08.2021. În cadrul proiectului sunt șase țări partenere: Polonia – coordonatorul proiectului, România, Grecia, Turcia, Spania, Lituania – în calitate de parteneri. În aceste șase țări se vor derula cele nouă mobilități prevăzute în proiect, mobilități la care vor participa atât cadre didactice, cât și elevi.

Proiectul intitulat „Bucuria de a explora moștenirea culturală cu noi metode educaționale” este un răspuns la necesitatea de a spori calitatea predării și de a construi în rândul elevilor sentimentul de apartenență la o comunitate mondială a cetățenilor europeni gata să exploreze marea diversitate a tradițiilor și trecutului istoric. Este, de asemenea, menit  să stârnească curiozitatea și să conștientizeze faptul că învățarea poate aduce bucurie și satisfacție.

Obiectivele acestui proiect vizează adaptarea cu succes într-o societate multiculturală și sporirea competențelor sociale și civice pentru cel puțin 75% dintre elevii care participă la proiect; consolidarea calității modelului european de predare prin conținuturi și instrumente digitale pentru fiecare profesor angajat în schimbul de practici valoroase în cadrul mobilităților, îmbunătățirea competențelor lingvistice ale cadrelor didactice și ale elevilor. De asemenea, proiectul vizează dezvoltarea competențelor precum deschiderea, toleranța, capacitatea de a lucra în grupuri, învățarea prin cooperare și colaborare, învățarea experiențială, capacitatea de a crea un produs în grup, comunicarea eficientă, responsabilitatea pentru sine și pentru ceilalți, organizarea spațiului de lucru.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități lunare care vor fi postate pe Twinnspace și pe pagina de Padlet a proiectului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5