Bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2021, în consultare publică!
În conformitate cu prevederile Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, se supune la consultare publică proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al Judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2021. Proiectul de buget poate fi consultat pe site-ul www.portalbn.ro la secţiunea Proiecte hotărâri – transparenţă decizională.
În temeiul art.39 din același act normativ, persoanele fizice şi juridice din judeţ pot depune contestaţii privind proiectul de buget până la data de 13.04.2021 orele 13.30, la Registratura Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, str.Piaţa Petru Rareş, nr.1, municipiul Bistriţa, județul Bistrița-Năsăud.
Consiliul Județean Bistrița-Năsăud organizează dezbatere publică asupra proiectului bugetului local de venituri și cheltuieli al județului Bistrița-Năsăud pe anul 2021, în data de 08.04.2021, orele 16.00, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, str. Piaţa Petru Rareş, nr.1, municipiul Bistriţa, județul Bistrița-Năsăud.
PREȘEDINTE,
EMIL RADU MOLDOVAN
Citiţi şi:
- Aşa arată proiectul de buget local al Primăriei municipiului Bistrița!
- Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a lansat, în consultare publică, proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al Judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2023!
- Consiliul Judeţean va utiliza 11,7 milioane lei din excedentul bugetar pentru patru investiţii majore! Ce obiective sunt vizate
- Clubul Sportiv “GLORIA 2018” organizează concurs pentru funcţia de director
- Dezbaterea publică a bugetului se va desfășura luni, 12 aprilie, de la ora 16.00, exclusiv online! Vezi cum te poţi înscrie!
Comentarii
Din proiectul de buget al județului Bistrița-Năsăud pe anul 2021, rezultă că la sectiunea INVESTITII PUBLICE , o mare parte din resursele bugetare sunt alocate pentru finantarea unor investitii în sănătate, ceea ce nu e rău. Numai că , de când la conducerea judetului se află Radu Moldovan, Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor.
Acesta a început prin mutarea Bibliotecii Judetene în sediul fostei filiale a BNR, după ce la dorinta IPS Bartolomeu Anania clădirea respectivă a fost gata reabilitată si pregătită să gazduiască un muzeu de arta religioasă. Răducu venit la de-a gata si a schimbat destinatia clădirii, în cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru bibliotecă, iar ulterior a improvizat o anexă pentru depozitul de carti, înghesuită in părculetul respectiv. Acelasi lucru s-a întâmplat si in cazul Cinematografului Dacia. Astfel, tot în mandatul său a fost „mutilat” Cinema Dacia singurul cinematograf din judet, transformând sala mare intr-un fel de impovizatie pentru spectacole folclorice, in care au inghesuit o scenă de dimensiuni reduse.
Iată că acum se încearca o nouă improvizatie la Spitalul Județean de Urgență Bistrița prin cumperarea clădirii fostului hotel Krone, care urmează să fie reabilitat si adaptat pentru unele sectii spitalicesti. Si asta nu e totul. La capitolul 71.01.01- Constructii, se prevede extinderea pavilion de spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă si cea propusă. Dacă tot e nevoie de extinderea unor spatii spitalicesti, de ce să le înghesui lângă clădirea existentă unde oricum spatiul este destul de limitat. După cum se stie, se vorbea incă din anul 2009 când ministrul sănătătii in guvernul Emil Boc era liberalul Eugen Nicolaescu, despre construirea unui nou spital de urgentă la Bistrita.
Conform proiectului respectiv spitalul urma să fie amplasat în zona străzii Tărpiului în vecinătatea Liceului Logos si trebuia să aibă o suprafata desfasurată de 65.000 de metri pătrati, valoarea investitiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Noul Spital de Urgentă era alcătuit din trei clădiri, pe trei nivele dispunând de un număr de 462 de paturi si un heliport amenajat la nivelul solului. De asemenea, prin anul 2017, pe vremea guvernării PSD, se zvonea că din cauza unor intârzieri privind documentatia pentru construirea spitalului regional, Clujul era în pericol să piardă investitia. Atunci Radu Moldovan, presedintele CJ Bistrita-Năsăud a făcut o oferta spunând că Bistrita are o suprafață de teren ideală lângă Liceul Agricol, de câteva zeci de hectare, iar minimul suprafeței de teren pentru un spital regional este de 10 hectare, iar suprafața optimă de 12 hectare.
In concluzie, pentru extinderea unor sectii spitalicesti cel mai bine este să se renunte la improvizatii , iar aceste extinderi să fie construite de la zero pe baza unor proiecte intocmite de specialisti si care să corespundă standardelor actuale de spatiu si dotare cu aparatură.
Adaugă comentariu nou