Camera de Comerţ şi Industrie lansează o provocare la discuţii pe tema antreprenoriatului rural verde

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa–Năsăud organizează conferinţa finală în cadrul Proiectului HENGE - Patrimoniu şi resurse naturale pentru un antreprenoriat verde.
,,Evenimentul beneficiază de participarea partenerilor europeni din cadrul proiectului şi se constituie într-o oportunitate excelenta de împărtăşire a exemplelor de bune practici la nivel regional şi European în domeniul exploatării inteligente a patrimoniului comunităţii pentru dezvoltarea antreprenoriatului rural verde.

Conferinţa va avea loc joi ora 9.30 la Hotel Coroana de Aur şi este un eveniment important atât pentru diseminarea rezultatelor proiectului cât şi pentru schimbul util de experienţe, idei şi exemple de bună practică, la nivel European”, ne comunică Elena Bărbos, şef Compartiment Relaţii CCI BN.

Proiectul HENGE – Patrimoniul şi resurse naturale pentru un antreprenoriat verde, finanţat prin Programul Leonardo da Vinci - Transfer de inovaţie, implementat de către Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa Năsăud în parteneriat cu organizaţii din Bulgaria, Turcia, Lituania, Scoţia şi Irlanda de Nord, sub coordonarea organizaţiei Lawton School, Spania, se află la sfârşitul perioadei de implementare.

,,Pe parcursul celor 2 ani de viaţă, proiectul şi-a propus să contribuie la îmbunătăţirea competenţelor cheie şi a abilităţilor necesare dezvoltării antreprenoriatului rural în rândul comunităţilor dezavantajate din punct de vedere socio-economic, cu accent pe grupurile ţintă tineri, femei, adulţi cu un nivel scăzut de calificări sau fără calificare, prin furnizarea unor oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională. HENGE a vizat adaptarea unor metodologii şi curricule inovative prin intermediul parteneriatului, care s-a întins din Spania şi Lituania până în Turcia.

Pentru a atinge obiectivele proiectului, consorţiul a dezvoltat un program de instruire on-line inovator, adaptat grupurilor ţintă din zonele rurale, care îi încurajează pe cei interesaţi să evalueze şi să exploateze potenţialul patrimoniului construit, cultural şi natural prin crearea/dezvoltarea afacerilor rurale.
Mai mult, acest program susţine o mai bună înţelegerea valorii patrimoniului local şi a resurselor naturale în comunităţile rurale, şi ajută la dezvoltarea unui simţ al proprietăţii şi de gestionare responsabilă a acestor resurse”, ne-a precizat Elena Bărbos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5