Canabisul, o plantă care provoacă discuții aprinse în zilele noastre

În ultima vreme se vorbește tot mai des despre dacă și cum poate să ne ajute un ulei de canabis de calitate în tratamentul diferitelor afecțiuni medicale.

Ce ar trebui să știm despre canabis?

Canabisul a fost considerat o cultură valoroasă de mai multe milenii. S-au folosit tulpini, frunze și, bineînțeles, semințe de canabis, deoarece din ele s-a făcut uleiul binecunoscut în vechime.

Astăzi există o definiție foarte potrivită pentru acest produs valoros: aceea de superaliment. În cuvinte simple, aminoacizii esențiali, oligoelementele și vitaminele sunt echilibrate în mod ideal în compoziția pe care o prezintă uleiul de canabis.

În același timp, mai trebuie spus și faptul că semințele din uleiul comun de canabis nu conțin canabinoizi, prin urmare, componenta psihoactivă care este atât de înspăimântătoare pentru mulți este complet absentă în uleiul comercializat la liber. Produsul este așadar complet sigur.

Strămoșii noștri știau despre beneficiile sale cu mult înainte de a fi descoperite conceptele de vitamine sau aminoacizi.

În medicina populară chineză, spre exemplu, uleiul de canabis a fost folosit ca bază pentru tincturi și unguente. Asiaticii au tratat cu succes diverse tipuri de leziunile cutanate, probleme gastro-intestinale, infecții fungice și multe alte tipuri de afecțiuni.

La gătit, acest produs a fost folosit cu succes pentru a pregăti diverse feluri de mâncare apetisante, iar femeile din regiunea slavă au fost mereu mândre de împletiturile meșteșugite ale cozilor lor în mare parte și datorită uleiului din semințe de canabis pe care l-au folosit.

Ar trebui spus imediat că proprietățile benefice ale uleiului de cânepă se găsesc doar într-un produs presat la rece. În timpul tratamentului termic, o parte impresionantă din calitățile pozitive ale acestui produs se pierd iremediabil.

Uleiul de canabis fabricat corespunzător are o frumoasă culoare verde, datorită unui nivel ridicat de clorofilă pe care-l prezintă. Notele erbacee și de nuci se simt în mod distinct în aromă, chiar dacă se împletesc și cu o ușoară amărăciune.

Compoziția uleiului de canabis face până și cele mai bune produse vitaminizante provenite de la companii farmaceutice renumite să devină negre de invidie. Iată din ce ce compune:

●                   Acizi grași: linoleic, palmitic, linoleic, stearic, acid oleic.

●                   Vitamine: A, C, B1, B6, D,E.

●                   Microelemente: calciu, crom, cupru, iod , fier, potasiu, dar și cantități mai reduse de magneziu, zinc etc.

●                   Clorofilă.

●                   Aminoacizi esențiali.

Iată ce cantitate de substanțe nutritive sunt prezente în uleiul de semințe de canabis, ce aport poate avea el pentru sănătate.

Canabis versus marijuana

Principalele lor diferențe includ:

Planta folosită în scopuri medicinale conține de obicei mai mult CBD decât produsele din canabis recreative. Chiar dacă nu există nicio diferență aparentă între concentrate și plantele de ambele tipuri, potența medicinală este adesea mai mare decât omologul său recreativ.

Canabinoizii provin din planta Cannabis Sativa, ca creștea inițial în zona Mării Negre și a Mării Caspice. Această plantă este utilizată de peste 12.000 de ani ca sursă de fibre pentru îmbrăcăminte și frânghii.

Prima referință găsită pentru această plantă datează din 2.737 ani î.Hr. și a fost găsită în farmacopeea împăratului Shen Nuna, fiind recomandată pentru tratarea malariei, a durerilor reumatice și a tulburărilor feminine.

Uleiul de canabis  este utilizat la nivel mondial în scopuri medicinale de ani de zile. În țările în care utilizarea medicală și / sau recreativă a canabisului este permisă, doritorii de canabis au acces gratuit la acest produs.

Vrei să citești mai multe pe această temă? Intră pe site-ul relaxare-naturală.ro chiar acum pentru detalii foarte interesante!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5