Capela mortuară din Blăjenii de Sus, inaugurată! Au fost pomeniţi vrednicii fii ai satului - Mitropolitul Nicolae Bălan şi Generalul Grigore Bălan

În ziua de prăznuire a Sfinţilor Martiri şi Mărturisitori Năsăudeni, la Blăjenii de Sus au fost binecuvântate lucrările de la prima capelă funerară în comuna Şintereag. Momentul nu a fost ales întâmplător, alături de comunitate şi de primarul Ioan Bob fiind şi partenerii din localitatea Drassmarkt (Austria).
La slujba religioasă, alături de preotul paroh Toader Tomoroga, au fost pr. Anchidim Fetinca din Blăjenii de Jos, pr. Mircea Dorin Pop din Şintereag, dar şi preoţii Cornel Mureşan, Vasile Vârtic (Şieu Sfântu/Caila), Vasile Rus (Cociu).
„Începutul a fost mai greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am inaugurat prima capelă mortuară din comuna Șintereag, localitatea Blăjenii de Sus. Cu acest prilej, am făcut o pomenire pentru doi fii ai acestui sat, oameni vrednici, patrioţi adevăraţi, Mitropolitul Ardealului - Nicolae Bălan şi Generalul Grigore Bălan.
A fost un moment frumos, clădirea – chiar dacă are acestă destinaţie – arată bine. A fost şi un bun prilej de a vorbi cu oamenii despre investiţiile următoare, din acest sat, dar şi de la nivelul comunei, în ritmul în care ne lasă şi ţara aceasta. Am spus şi acolo, dar şi prin intermediul dvs., mulţumesc consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică, pentru modul în care au sprijinit această investiţie”, ne-a declarat primarul Ioan Bob.
La nivelul comunei, alte trei capele vor fi edificate sau amenajate. „La Şintereag, am ajuns la Curtea de Apel Cluj-Napoca cu acea contestaţie. Sperăm ca în primăvară să putem începe lucrările efective, pentru că investiţia a avut şi are buget asigurat. De asemenea, pentru Blăjenii de Jos şi Şieu Sfântu, avem proiectele finalizate, vor ieşi două clădiri frumoase. Aici două foste şcoli vor fi amenajate cu această destinaţie, pentru a nu fi lăsate în paragină şi pentru a primi o utilitate”, ne-a explicat primarul Ioan Bob.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5