Ce tip de izolație poți folosi pentru parche

Alegerea stratului de finisare pentru pardoseli implică o selecție temeinică a produselor. De cele mai multe ori parchetul este ales pentru a acoperi și proteja cea mai mare parte a suprafețelor unei locuințe, în mod deosebit datorită aspectului deosebit și rezistenței în timp. Totuși, dacă privim dincolo de aspectul estetic, parchetul are în sine nevoie de protecție, iar aici intervine izolația potrivită pentru parchet. 

Iată cum ar trebui să izolezi parchetul pentru a beneficia de un plus confort. 

Polistiren extrudat cu diferite grosimi

Polistirenul este unul dintre cele mai eficiente materiale de izolare, fiind folosit în general pentru un număr amplu de lucrări. Polistirenul extrudat are o capacitate foarte mare de izolare, iar din acest motiv el este folosit pentru anvelopări pe suprafețe extinse. 

Pentru parchet poți folosi polistiren extrudat de 2 cm (20 mm), 3 cm (30 mm), 5 cm (50 mm) sau 10 cm (100 mm), în funcție de dimensiunile recomandate de către echipa de construcții. Polistirenul atenuează foarte bine zgomotele de impact, datorită structurii aerate. În plus, izolează foarte bine termic și asigura foarte bine căldura la nivelul extremităților, fără a fi necesară o suplimentare a acesteia.

Polistirenul este, așadar, un material economic și se numără printre cele mai ieftine materiale de izolare termică. 

Polistirenul rezistă foarte bine în timp, iar caracteristicile sale de izolare sunt superioare altor materiale similare. 

Spuma poliuretanică

Spuma poliuretanică este un material relativ nou, care prezinta caracteristici uimitoare din punct de vedere al izolării. Spuma poliuretanică poate fi folosită sub orice tip de parchet, este sigură, rezistentă în timp și poate fi aplicată chiar și în cazul instalării sistemelor de încălzire în pardoseală. 

Spuma poliuretanică este însă un material extrem de scump, astfel că unele persoane au rezerve în a cumpăra acest produs pentru lucrările de izolație. 

Fibră de lână

Fibra de lână, cunoscută și sub numele de pâslă, reprezintă unul dintre materialele naturale ce pot fi folosite pentru izolarea parchetului. Lâna are o capacitate foarte bună de izolare și își păstrează caracteristicile în timp, însă este necesară verificarea periodică a lucrării, pentru a te asigura că aceasta nu este afectată de umiditate. Plăcile de fibre de lână sunt ușoare, eficiente și oferă nu doar o izolare termică foarte bună, ci și un grad sporit de izolare fonică. 

De ce trebuie să izolezi parchetul?

Parchetul este prin definiție o pardoseală caldă, iar multe persoane cred că parchetul este suficient pentru a crește temperatura resimtita în locuință cu câteva grade. În realitate, lemnul necesită și o izolare foarte bună, tocmai pentru a putea păstra aceste caracteristici. Este nevoie să ai în vedere folosire unei izolații elastice, care să nu se deterioreze în urma traficului. În plus, ai nevoie de profesioniști care să monteze sistemele de izolare, astfel încât acestea să reziste în timp. 

Zona de pardoseală este o punte termică ce favorizează pierderile de căldură și din acest motiv este nevoie de o barieră care să stopeze acest fenomen. Izolarea termică a parchetului reprezintă soluția cea mai potrivită prin care această punte termică este acoperită și prin care locuința poate deveni mai eficientă din punct de vedere termic. 

Eficiența termică înseamnă, de fapt, consumuri reduse și costuri mai mici, iar acest lucru este un țel atunci când vine vorba despre confortul casei tale. Așadar, izolarea parchetului este una dintre cele mai bune soluții pe care le poți adopta pentru casa ta.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5