Top 4 calități ale polistirenului
Când vine vorba de ridicarea propriei tale case, îți dorești cu siguranță materiale de calitate pentru o construcție trainică. Proiectul de izolare este unul important, pentru că de el depinde să nu ai pierderi de căldură iarna, deci să beneficiezi de costuri mai mici de întreținere în anotimpul rece. În plus, vei reduce și facturile de curent electric din timpul verii, când punem în funcțiune aparatele de aer condiționat.
Polistirenul are proprietăți foarte bune de izolare și, în plus, îl poți achiziționa chiar online la un preț mai mic decât alte soluții termoizolatoare: https://mathaus.ro/c/polistiren/153. Deci dacă te afli în etapa în care urmează să îți izolezi casa, în acest articol îți prezentăm 4 dintre calitățile polistirenului.
-
Termoizolează eficient
Cât de bine izolează termic un material ne spune coeficientul de conductivitate termică (λ) exprimat în (W/mK). Cu cât această valoare este mai mică, cu atât înseamnă că acel material de construcție izolează mai bine. Polistirenul, fie el expandat sau extrudat, oferă o izolație eficientă, pentru că are în plus un preț mic de achiziție și un cost redus al manoperei (este ușor de instalat).
-
Rezistă la umezeală
Polistirenul extrudat se remarcă pentru rezistența la umiditate. Astfel, este un material recomandat pentru spațiile caracterizate printr-un grad mare de umezeală, precum pereții de subsol, socluri, planșee, terase. Această caracteristică se datorează structurii sale celulare cu pori închiși. În felul acesta, transferul umidității către zonele protejate nu este permis.
Celălalt tip de polistiren, expandat, are si el o absorbție redusă de apă. Astfel, folosit la izolarea pereților exteriori ai casei, nu este afectat de condițiile de ploaie sau ceață.
-
Are rezistență la compresiune
Rezistența la compresiune se referă la cât de bine rezistă materialul condițiilor la care este supus (șocuri, lovituri, trafic intens, factori externi de mediu - vânt, ploaie, grindină). Trebuie punctat că dintre cele două tipuri de polistiren, cel extrudat este câștigător la acest aspect, fiind recomandat pentru termoizolațiile pereților de subsol, soclurilor, planșeelor, pardoselilor s.a.
La polistirenul expandat vei găsi valoarea rezistenței la compresiune inscripționată pe ambalaj: EPS 50, EPS 60, EPS 70, EPS 80, EPS 100 s.a. Cu cât numărul este mai mare, cu atât rezistența la compresiune a acelui produs este mai bună.
-
Este ușor
Polistirenul (expandat sau extrudat) este un material foarte ușor. Prin urmare, este simplu de manevrat de muncitori și se montează fără dificultăți. În plus, trebuie menționat că datorită greutății reduse, polistirenul nu încarcă structura de rezistență.
Polistirenul este disponibil în plăci de diferite grosimi, în funcție de zona de aplicare. Polistirenul expandat îl vei găsi la dimensiunile de 100 x 50 cm pentru o placă, iar pe cel extrudat la 125 x 60 cm.
Polistirenul este un material devenit deja popular, gama de produse este variată, în plus are un foarte bun raport calitate-preț. Un lucru important este să se țină cont de zonele construcției în care se recomandă fiecare dintre cele două materiale, polistirenul expandat și cel extrudat, pentru că au proprietăți specifice. În felul acesta proiectul de izolare va fi corect executat și eficient.
Adaugă comentariu nou