Tot ce trebuie sa stii despre izolarea termica

Izolarea termica a casei este modalitatea de a te asigura de eficienta si optimizarea incalzirii la interior, precum de reducerea pierderilor de energie si sporirea confortului termic atat pe timpul sezonului rece, cat si pe tot parcursul verii. Cea mai cunoscuta metoda de izolare este a peretilor exteriori, insa exista chiar si la interior mai multe modalitati de a conserva temperatura optima in casa.

Varietatea de materiale folosite la izolare, dar si tehnicile pe care le adopti determina calitatea rezultatului si, in cele din urma, economiile pe care le vei putea face. Stiai ca poti reduce cheltuielile de intretinere cu pana la 30% daca iti izolezi eficient casa? In plus, ai parte doar de beneficii ale sanatatii, pentru ca finisajele corect alese si aplicate, pot chiar reduce nivelul umiditatii, riscul de aparitie a igrasiei, asigurand, totodata, ventilatia optima a peretilor. Nu exista, deci, nici o scuza pentru care nu ar trebui sa investesti in izolarea termica a locuintei tale chiar acum.

Afla 5 modalitati de implementare a proiectului de izolare termica:

 

1. Zonele prin care se pierde cea mai mare parte a caldurii de la interior sunt podurile casei, beciurile, tavanul si peretii exteriori ai apartamentului. Performanta materialelor si a sistemelor de termoizolatie este data de coeficientul R. Cu cat acesta este mai mare, cu atat ai siguranta si confort termic asigurate pentru locuinta ta. Printre materialele ideale pentru a captusi peretii exteriori, podurile sau pivnitele se numara vata bazaltica, ce contine bazalt topit, un material cu proprietati termice, polistirenul expandat si spuma poliuretanica. In plus, aceste materiale detin remarcabile proprietati de izolare fonica, un avantaj considerabil adus casei tale.

2. Daca ai o casa mai veche de 40 de ani sau locuiesti intr-un bloc construit dupa 1977, este momentul sa investesti in izolarea termica nu numai la exterior, ci si la interior. Acest lucru este posibil schimband doar cateva elemente de finisaj din casa. Incepand cu ferestrele, continuand cu usile, ce trebuie sa fie din materiale solide, de preferat lemn, si pana la parchet, toate acestea te ajuta sa mentii o atmosfera perfecta in incinta casei tale pe tot parcursul anului. Materialele naturale sunt recunoscute pentru caracteristicile lor ideale in astfel de situatii, de aceea orice tip de finisaje alegi, asigura-te ca sunt confectionate la standarde inalte de calitate.

3. Materialele folosite in acest proces se diversifica de la un an la altul, la fel si tehnicile de instalare. Daca iti construiesti acum propria casa, trebuie sa fii la curent cu toate optiunile de izolare. Recent, a aparut pe piata un nou sistem eficient, blocul confectionat din aschii de lemn mineralizate, care se poate umple cu vata sau polistiren. Alege astfel de materiale revolutionare pentru constructia casei tale si asigura-te pe termen lung.

4. Totusi, inainte de a incepe izolarea termica, nu uita sa cureti si sa igienizezi perfect peretii casei. Igrasia si alte semne ale umiditatii se pot dovedi marii inamici ai succesului si eficientei izolarii termice. Respecta toate stadiile procesului, de la instalarea corecta a peretelui izolator, umplerea acestuia cu spuma, acoperirea cu hartie rezistenta si de calitate, pana la decuparea si aplicarea materialelor si montarea fatadei. Alege materiale ecologice si usor de intretinut la suprafata, pentru a nu relua procesul in scurt timp.

5. Nu in ultimul rand, ai grija sa obtii aprobabrile necesare. In cazul in care locuiesti la bloc si vrei sa iti izolezi peretii exteriori ai apartamentului, poti face acest lucru doar sub reglementarile primariei. Daca, in schimb, locuiesti intr-o casa veche, este cu atat mai greu sa aduci modificari substantiale fatadei, intrucat aceasta poate afecta arhitectura originala. In schimb, poti apela la solutiile termoizolante pentru interior, dar care necesita intretinetinere, fiind supuse degradarii odata cu trecerea timpului.

In final, este important sa alegi materiale de calitate, rezistente si potrivite casei. Procesul trebuie supravegheat, ca sa ai parte de cele mai bune rezultate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5