Centrul cultural-catehetic „Patriarhul Miron Cristea” din Năsăud, inaugurat de Mitropolitul Andrei şi președintele CJ, Radu Moldovan. Meditații gratuite pentru bac, seri de chitară și de film, ateliere de poezie, teatru și pictură pentru tineri
Centrul cultural-catehetic „Patriarhul Miron Cristea” din Năsăud a fost inaugurat, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei. Evenimentul a avut loc după conferința preoțească de toamnă, ce s-a desfășurat la sediul protopopiatului Năsăud și la care au participat toți preoții din parohiile arondate.
În debut, Mitropolitul Clujului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat o slujbă de binecuvântare a noului sediu al Asociației tinerilor „Sfinții Martiri Năsăudeni”, sub egida căreia se vor desfășura activitățile centrului catehetic. Tot aici a fost amenajat și un punct de lucru al Asociației „Filiantropia Ortodoxă”, care va oferi servicii de îngrijiri medicale la domiciliu, a transmis corespondentul Radio Renașterea în protopopiatul Năsăud, Pr. Cornel Coprean.
Între cei prezenți la deschiderea centrului catehetic s-au numărat: președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, Pr. Marius Pintican, inspectorul eparhial pentru tineret din județul Bistrița-Năsăud, Pr. Tudor Mudure, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și primarul comunei Romuli, Ioan Monița, membru al Adunării Eparhiale de la Cluj.
Cu acest prilej, ÎPS Părinte Andrei i-a felicitat pe toți cei implicați în această lucrare misionară și i-a îndemnat, să urmeze învățăturile oferite de Solomon în cartea Proverbelor: „Deprinde-l pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă și chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea”.
Centrul catehetic se află în imediata vecinătate a bisericii cu hramul „Sfinții Constantin și Elena” a parohiei Năsăud II și a fost construit prin implicarea preotului paroh George Celsie și cu sprijinul credincioșilor din parohie și a primului epitrop Dorel Olteanu, a declarat inspectorul eparhial pentru tineret din județul Bistrița-Năsăud, Pr. Tudor Mudure. Potrivit părintelui, lucrările de construcție au demarat în luna mai și au fost finalizate la sfârșitul lunii septembrie.
În cadrul centrului se vor desfășura activități cu tinerii năsăudeni, dar și cu cei din mediul rural, după un program stabilit de comun acord cu preoții din oraș. Vor fi oferite și meditații gratuite la matematică, limba română, georgrafie, istorie, dar și la alte materii, pentru tinerii ce trebuie să susțină examenul de bacalaureat. Acestea vor fi realizate de profesori voluntari, implicați activi în cadrul Asociației tinerilor „Sfinții Martiri Năsăudeni”. Din program nu vor lipsi serile de chitară și de film, întâlnirile catehetice și discuțiile tematice, ateliere de poezie, teatru și pictură, precum și alte activități.
Inspectorul eparhial pentru tineret din județul Bistrița-Năsăud, Pr. Tudor Mudure a mai declarat că se dorește ca pe viitor în parohiile mari ale județului Bistrița-Năsăud să se reabiliteze anumite clădiri sau să construiască altele noi, care să găzduiască astfel de centre catehetice pentru tineri.
Citiţi şi:
- Seară de film organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi "Sfinţii Martiri Năsăudeni"
- Seară de film la Năsăud organizată de Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi "Sfinţii Martiri Năsăudeni"
- Prima grădiniță ortodoxă din judeţ, la Maieru
- Biserica, în mijlocul tinerilor: Campionat de fotbal la Năsăud
- Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși ”Sfinții Martiri Năsăudeni” și profesorii de religie
Adaugă comentariu nou