Cinstire națională și simțire postelectorală, la Beclean
Piața celui mai mare drapel național din țară a fost cadrul optim celebrării zilei dedicate eroilor neamului, joi, când creștinătatea ortodoxă a sărbătorit Înălțarea Domnului. Centrul orașului Beclean, căci despre acesta este vorba, a răsunat pe notele imnului României și în ton cu succintele slujbele religioase susținute de preoți ai cultului majoritar, alături de cei greco-catolici.
Alocuțiunile autorităților s-au pliat contextului generat nu doar de evenimentul național-religios, ci și celui creat de prima ieșire publică după scrutinul de duminică. Ales pentru a cincea oară primar, Nicolae Moldovan a folosit prilejul pentru a le mulțumi, pe de o parte, celor care au decis să mergem pe același drum al dezvoltării orașului, iar pe de altă parte pentru a-și declara bucuria, mulțumirea și motivația de a merge mai departe cu dorință de perfecționare și cu conștiința faptului că “merită orice efort, orice noapte nedormită”, toată implicarea energică pentru mai binele acestei comunități. “Cât vom avea reprezentare locală, județeană, guvernamentală și parlamentară, orașul are toți pilonii de promovare a propriilor interese, în sensul bun al cuvântului, a propriilor obiective”, a subliniat edilul, sigur că oamenii știu ce e mai bine pentru ei și pentru comunitate, dar și hotărât să preia sugestiile obiectiv și subiectiv formulate în perioada electorală: “Întotdeauna sunt lucruri care mai scapă, ce trebuie corectate. Întotdeauna un bun administrator învață din propriile greșeli”. Orașul are, pe de altă parte, prosperitate economică din activitatea turistică de la Figa, se mândrește primarul convins că progresul orașului se vede de departe, chiar din diaspora. Și chiar dacă n-ar fi așa, a completat Nicolae Moldovan cu o chestiune de principiu, nimeni cu obârșii aici n-are voie să-și vorbească urât locurile natale, cele unde a locuit și trăit cândva; de aceea, a provocat la promovarea lucrurilor frumoase, pozitive, care ne definesc și ne țin laolaltă. “Secretul unei comunități e să-și țină aproape oamenii. Ce ar fi dacă toți ne-am vedea doar defectele? Dacă membrii unei familii s-ar vorbi numai de rău, ea s-ar destrăma. Dar fiindcă suntem o comunitate inteligentă, știm să corectăm ce e rău și să-l dăm la o parte”, a îndemnat “primarul celui mai frumos oraș din Transilvania”, cum s-a auto-declarat Nicolae Moldovan, concluzionând: “Dacă voi mă vreți, și eu vă vreau; și mai mult decât atât, vreau pentru orașul nostru ce e mai bun și mai frumos”. Cât despre sacrificiul eroilor pentru acest neam, să-l cinstim conștienți fiind că nu se știe niciodată când va trebui să le urmăm exemplul, a încheiat edilul.
Cam în aceeași notă a vorbit și senatorul Ioan Deneș, mulțumind oamenilor pentru prestația de duminică, ziua când “noi am tăcut și cetățenii au vorbit”; așa, s-a văzut și la București de ce Becleanul e un oraș de succes: grație parteneriatului dintre administrația publică locală, cea județeană și comunitate. “Dumneavoastră fără noi puteți, dar noi fără dumneavoastră, nu”, a conchis parlamentarul, făcând totodată apel la comemorarea faptelor eroilor noștri, cele datorită cărora imnul național e liber să rezoneze în piața publică în simțirile a zeci, sute, mii de oameni (după caz), cele mulțumită cărora avem acum limba română slobodă să se exprime și în cadrul din afara familiei; iar dacă va fi cazul, a adăugat senatorul, să spunem și noi “prezent” pentru țară, pentru pământ, pentru graiul nostru strămoșesc.
Citiţi şi:
- Felicitări! Nina Rus, cu medaliile de la Olimpiada Culinară Internaţională, la Răsunetul: Le mulţumesc tuturor pentru mesaje şi pentru susţinere!
- Comunitatea din Sângeorz Băi și-a cinstit cei 167 de eroi căzuți pe câmpul de luptă! Alături de oficialități, Școala și Biserica
- Florin Boc, Gabriel Czifrak, Ioan-Iosif Reman și Vasile Pop au primit titlul de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița!
- Un răsunet
- Gamification – Proiect cu finanțare UE
Adaugă comentariu nou