CJSU BN a adoptat hotărâri pentru şase comune din judeţ, cu incidenţa peste 2 la mia de locuitori!

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a adoptat o serie de hotărâri pentru unităţile administrativ-teritoriale unde incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 2/1000 de locuitori.
Este vorba despre Sânmihaiu de Câmpie - Hot. nr. 148, din 27.08 (prevederile in vigoare din 28.08), Căianu Mic - Hot. nr . 140 din 31.08 ( prevederile in vigoare din 01.09), Chiochiş - Hot. nr. 151 din 02.09 ( prevederile in vigoare din 03.09), Șieu Măgherus și Galații Bistriței - Hot. nr. 152 din 03.09. ( prevederile in vigoare din 04.09) şi Rebrișoara- Hot. Nr. 153 din 06.09 ( prevederile in vigoare din 07.09).
***

Conform Hotărârii nr. 826 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 11 august 2021 în localitățile unde incidența cumulată la 14 este mai mare de 2/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori activitățile se desfășoară după cum urmează:
- competițiile sportive în spațiile închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane.
- în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dar sunt interzise la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
-spectacolele, concertele, festivalurile publice sau private și alște evenimente culturale în aer liber numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție și interzise unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.
- activitățile recreative și sportive în aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc împreună și sunt interzise unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.
- organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) este permisă astfel:
- cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în exterior sau de maximum 100 de persoane în interior cu respectarea normelor de protecție sanitară. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Activitățile sunt interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.
- până la capacitatea maximă a spațiului în exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
- până la capacitatea maximă a spațiului în interior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- până la capacitatea maximă a spațiului în exterior sau în interior , cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercialiyare, consum al produselșor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 și interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;
- activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Activitățile sunt interzise la nivelul județelor/localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori;
- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile cu asigurarea unei suprafețe de minimum 7 mp pentru fiecare persoană;
- activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;
- activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori;
- activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-2,00 dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Pentru evitarea situațiilor în care se impun aceste măsuri și pentru revenirea la normalitate vă recomandăm calea cea mai sigură și anume vaccinarea!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5