Coaliția PNL – USR PLUS sau incompetența prin care România riscă să piardă miliarde de euro din fonduri europene!

Să fie o coincindență între vizita lui Ghinea la Bruxelles și declarațiile Comisiei Europene de ziua următoare în care cerea statelor UE să se concentreze mai mult pe calitatea planurilor de relansare?

Să fie o coincidență în convocarea președintelui Iohannis a celor responsabili de depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Comisia Europeană cu 4 zile înainte de termenul limită, care este finalul lunii aprilie?

Să fie o coincidență declarațiile lui Barna despre tăierea finanțărilor pe fonduri europene pentru irigații și că sunt probleme mari cu proiectele depuse pentru transport și sănătate?

 Coaliția PNL – USR PLUS riscă să piardă miliarde de euro din fonduri europene pentru că:

  • PNRR nu este corelat cu finanțările din celelalte fonduri europene – fiind o condiție impusă, riscăm un blocaj al tuturor fondurilor europene, ceea ce în primă instanță va însemna 2021 și 2022 ani pierduți.
  • Fondul pentru Tranziție Justă (4,4 miliarde Euro) dedicat în principal regiunilor miniere se află de asemenea în blocaj, nefiind finalizate planurile teritoriale pentru tranziție justă.
  • Fondul pentru Modernizare (6,7 miliarde euro) se află și el în blocaj: ministerul Energiei ar fi trebuit să lanseze până acum ghidurile de finanțare, astfel încât până pe 1 iunie 2021 să transmită la Bruxelles proiectele. Din nou, anul 2021 este pierdut, următorul termen de depunere a proiectelor fiind noiembrie 2021.

Și asta se întâmplă din cauză că PNL a tratat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ca o platformă electorală și nu ca un obiectiv strategic de relansare a sectoarelor grav afectate de pandemie așa cum cerea Uniunea Europenă!

 

Comentarii

23/04/21 10:43
Andrei

Am ajuns să fim conduși de niște nenorociți, fără neam, de niște veleitari cu caș la gură. De CIUMA GALBENĂ! Ce oroare! Ce scârbă pe noi!

23/04/21 13:12
un cetatean

Nu va agitati aiurea. Nu se pune problema pierderii finantarii. Dar de ce sa nu aruncati voi fumigene? Doar sunteti specialisti!
Iar problemele din tara, au radacina in guvernarea voastra fara capatai. Voi care-ati numit premier o gluga de coceni,voi vorbiti?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5