Colegiul Tehnic Infoel a celebrat 50 de ani continuitate și prestigiu în educație! Succes tuturor, elevi, dascăli și părinți!

Zilele trecute, Colegiul Tehnic „Infoel” a sărbătorit 50 de ani de la înființare, 50 de ani de continuitate în educație. În 50 de ani de experiență am acumulat multe și am împărtășit pe măsură. A fost un drum pe care l-am parcurs cu entuziasm, bucurie, am depășit greutățile, dar întotdeauna am făcut-o din și cu suflet, diferit, în funcție de fiecare generație, renunțând la vechi cutume și creând noi orizonturi, spunea d-na directoare prof.Alina Ofelia Puțura.

Dacă ne întoarcem în timp, descoperim o școală cu o tradiție îndelungată în domeniul educației tehnice și informatice, care a cunoscut numeroase transformări de-a lungul anilor. Înființat inițial sub numele de Liceul Industrial Electrotehnic în anul școlar 1974-1975, acesta și-a adaptat mereu oferta educațională și structura administrativă pentru a răspunde nevoilor societății în schimbare:

  1. 1974-1975: Colegiul își începe activitatea sub denumirea de Liceul Industrial Electrotehnic, avându-l ca director pe inginerul Iacob Alexandru. Adresa liceului era pe str. Calea Moldovei, nr. 8.
  2. 1976-1977: Instituția își schimbă denumirea în Liceul Industrial nr. 2 Bistrița și funcționează în colaborare cu Întreprinderea Acumulatorul București, această perioadă marcând începutul unei colaborări strânse cu industria electrotehnică și electronică.
  3. 1977-1978: Liceul devine Grup Școlar Industrial nr. 2 C.I.C.M., schimbare de nume ce reflectă parteneriatul strâns cu sectorul industrial, în special cu C.I.C.M. Bistrița (Combinatul de Industrie Chimică și Metalurgică), care a jucat un rol important în economia locală.
  4. 1983-1984: Se revine la denumirea de Liceul Industrial nr. 2 Bistrița, școala avându-l director pe dl Marti Iosif.
  5. 1987-1988: Liceul a continuat să funcționeze sub aceeași denumire, dar la conducerea școlii a venit d-na profesoară Bâzu Paulina.
  6. 1990-1991: După căderea regimului comunist, liceul a rămas cunoscut ca Liceul Industrial nr. 2 Bistrița, schimbându-și însă adresa pe str. Calea Moldovei, nr. 20, sub conducerea dlui profesor Cosic Dorel. Aceasta a fost o perioadă de schimbări majore în întreaga societate românească, inclusiv în sistemul educațional, când au început să fie implementate reforme pentru a adapta programele școlare la noile realități economice și sociale.
  7. 1992-1993: În această perioadă, liceul și-a schimbat denumirea în Grup Școlar de Electrotehnică și Electronică, reflectând o specializare tot mai accentuată în domeniile electrotehnic și electronic.
  8. 1996-1997: Colegiul își extinde aria educațională și devine Grup Școlar de Informatică și Electrotehnică-Electronică, reflectând astfel integrarea informaticii în curricula sa. Această nouă denumire reflectă în mod direct includerea informaticii ca domeniu esențial de studiu, alături de tradiționalele domenii tehnice, precum electrotehnica și electronica.
  9. 2006-2007: Instituția primește denumirea actuală, Colegiul Tehnic „Infoel”, sub conducerea d-nei prof. Puțura Alina Ofelia.

Școala și-a câștigat prestigiul și și-a adjudecat titlul onorant de Colegiu prin performanțele elevilor care au avut în spate permanent niște profesori dedicați. Evenimentul care a marcat aniversarea celor 50 de ani de existență a debutat cu o întâlnire în curtea liceului, unde a avut loc o demonstrație a clubului de robotică Infotronix, continuând cu o reuniune a foștilor și actualilor profesori, directori, elevi și colaboratori, reuniune care s-a desfășurat în Sala Mare a Primăriei Bistrița. După o incursiune în trecut, d-na directoare le-a mulțumit, în numele întregului colectiv, tuturor colaboratorilor, care, de-a lungul anilor, au sprijinit și au transformat școala într-un reper al viitorului.  Invitații, președinte al CJBN Emil Radu Moldovan, vicepreședinte CJBN profesor Camelia Tabără, comisar-șef Paul Iacobescu, insp. șef colonel ing. Cătălin Bucur, prim adj al insp. șef lt.-colonel Ciprian Gabor, insp. gen. adj. prof. Zoltan Deak, viceprimar Călin Stan, le-au fost alături în aceste momente emoționante, evidențiind munca profesorilor și a corpului administrativ în activitatea educațională și în consolidarea unui renume pentru generațiile ce vor urma.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5