Concluzii la final de proiect Erasmus la Școala Gimnazială Romuli
Activitatea de diseminare are ca scop prezentarea activităților și rezultatelor proiectului “S.M.S.- Smart Waste Management for Smarter Cluster SchoolsErasmus+ project 2020-1-RO01-KA229-079971, proiect ce s-a derulat pe o perioada de 2 ani, în cadrul unui ghid informativ care definește bunele practici rezultate din proiect si în cadrul activităților de diseminare a informațiilor în școlile partenere și promovarea rezultatelor proiectului.
Diseminarea cuprinde o serie de activități menite să contribuie la informarea grupului țintă, a persoanelor interesate și la promovarea rezultatelor proiectului, multiplicarea și distribuirea de: pliante, ghiduri informative, materiale informative, flayere. Acest lucru se realizează la sfârșitul fiecărui an de implementare, în cadrul informărilor de la nivelul fiecărei unități de învățământ implicate în proiect, care definesc bunele practici rezultate.
În cadrul activității de diseminare vor fi utilizate, în principal, următoarele căi și mijloace de comunicare:
. revista proiectului „To Care as a Duty″
. comunicate,work-shop-uri si articole de presă;
. site-urile web ale proiectului și al școlii care vor fi permanent actualizate;
. ghidul de diseminare a informațiilor elaborate și furnizate în proiect; ″
. newsletter trimis prin email-uri;
. mape de lucru, pliante, pixuri;
Grupul țintă vizat în cadrul activității de diseminare este format din manageri, cadre didactice, personal didactic auxiliar,elevi,parteneri și comunitatea locala, care aduc valoare adăugată proiectului.
Diseminarea la nivelul şcolii:
Diseminarea proiectulului:
- lansarea oficială a proiectului în CP
- realizarea a două bannere publicitare expuse la intrarea în şcoală
- realizarea unui stand cu materiale promoţionale ale proiectului (pliante, fluturaşi, materiale de prezentare ) actualizat permanent, după fiecare curs sau acţiune a proiectului şi care este expus în holul principal al şcolii pe întreaga perioadă de desfăşurare a proiectului
- diseminări semestriale pentru elevi, profesori, părinţi, parteneri ai şcolii, cu ocazia cărora se distribuie pliante cu aspecte semnificative din derularea proiectului.
Elaborarea şi postarea pe site-ul proiectului - sms-erasmus.eu, site-ul școlii www.scoalaromuli.ro și în social media a exemplelor de bună practică prin care sunt ilustrate activitățile desfășurate, modul de aplicare, implementarea strategiilor noi şi rezultatele acestora.
La final de proiect a fost realizată revista „To Care as a Duty″, fiecare țară participantă aducându-și contribuția și diseminând în cadrul CP, ședințele comitetelor de părinți, work-shopuri la bibliotecă cu elevii.
Revista conține strategiile implementate la nivelul fiecărei școli, privind sortarea, prevenirea, reducerea, reutilizarea și eliminarea deșeurilor.
Strategiile au fost adaptate pentru nivelul de intelegere al tuturor elevilor , prescolarilor din cadrul unitații noastre, pentru că cei mici sunt ca un burete ce absoarbe orice informație, ei iubesc în mod intuitiv natura și o vor curată, nu plină de gunoaie.
Combaterea deșeurilor începe cu prevenirea, deșeurile pot constitui o problemă sau o resursă, depinde de modul în care noi le gestionăm.
prof. Monița Narcisa-director
prof. Telcean-Mustoiuc Maria-Elena-responsabil diseminare
Adaugă comentariu nou