Conferinţa de presă la Primăria Bistriţa
Start nou în chestiunea garajelor
Printr-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local din 21 august, primarul Ovidiu Creţu propune măsuri în chestiunea garajelor amplasate pe domeniul public al municipiului. Ridicarea acestor garaje se va face de către proprietarii sau deţinătorii acestora, la data stabilită de către primar, prin dispoziţie, nominal, etapizat şi pe zone, pe cheltuiala lor proprie.
Neridicarea la data prevăzută în dispoziţia primarului va fi sancţionată cu amendă contravenţională de 2.500 lei. Garajele neridicate în termenul prevăzut se vor transporta la baza de producţie a Primăriei pentru o perioadă de 15 zile, proprietarul urmând să achite suma de 90 lei/zi pentru fiecare zi de depozitare. Garajele neridicate vor fi valorificate de către Primărie prin vânzare (putând fi amplasate pe domeniul privat) sau prin… „măcinarea” lor.
Ovidiu Creţu a reamintit că termenul de ridicare a garajelor amplasate pe domeniul public expiră pe data de 31 august, iar pentru cele situate în centrul istoric a expirat la 31 decembrie 2007.
Spaţiile ce vor fi eliberate vor primi destinaţia de parcări ecologice.
Prima parcare de acest tip – cum se ştie – va fi pe locul fostei benzinării din str. Arţarilor (lângă Piaţa Decebal).
Terenuri cu gazon artificial la L.P.S.
Un alt proiect de hotărâre iniţiat de primarul municipiului, aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local din 21 august, priveşte aprobarea închirierii, prin licitaţie deschisă, a unor terenuri, proprietate publică a municipiului, situate în incinta Liceului cu Program Sportiv, în vederea amenajării de terenuri de sport cu gazon artificial şi iluminat nocturn, omologat de FIFA şi UEFA.
În expunerea de motive, Ovidiu Creţu arată că proiectul de hotărâre răspunde cererii din 11.06.2008 a Liceului cu Program Sportiv înregistrată la Primărie, iar terenurile amenajate după aceste standarde în incinta liceului sunt necesare procesului de instruire pentru grupele de performanţă şi grupele de CSS de la această unitate şcolară.
Cei care vor închiria terenurile – a menţionat primarul – vor avea obligaţia să respecte orarul comunicat de locatorul LPS, încât programul de activităţi şcolare să nu fie prejudiciat în niciun fel.
La Grup Şcolar „Grigore Moisil”
Combustibil „biomasă” în loc de gaz metan
Proiectul de hotărâre care priveşte orientarea spre folosirea combustibilului biomasă (deşeuri lemnoase) răspunde ofertei S.C. Mis Grup Anieş şi urmăreşte producerea energiei termice la Grupul Şcolar „Grigore Moisil”, într-un termen cât mai apropiat.
Primarul Ov. Creţu – spune că opţiunea pentru centrala cu combustibilul biomasă va reduce costurile – conform proiectului termic – cu 20%. Concesionarul Mis Grup Anieş, care va implementa acest proiect la unitatea şcolară din Bistriţa, va avea în seama sa, pe o perioadă de 5 ani, toate cheltuielile ce ţin de întreţinere şi asistenţă tehnologică. Ba mai mult, economiile comparativ cu încălzirea pe gaz metan, pot ajunge cu până la 50%. O centrală termică cu combustibil biomasă funcţionează cu bune rezultate la Lunca Ilvei, conchide primarul Ov. Creţu.
Adaugă comentariu nou