La pas, cu primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, i-a invitat ieri pe jurnalişti, la pas, pentru a vedea Bistriţa de azi şi proiectele care vor schimba faţa oraşului. Itinerariul a început cu Aleea Trandafirilor, în spatele cinematografului Dacia, primarul declarându-ne că doreşte plantarea de flori sau arbuşti în tot oraşul, în funcţie de denumirea străzilor. Astfel, pe Aleea Trandafirilor vor fi plantate 2000 de fire de trandafiri, asta după ce edilul, împreună cu specialiştii din Primărie, va încerca să dezasambleze conductele defunctului Proditerm. Proprietarii nu vor mai fi lăsaţi, în voie, să-şi amenajeze sârme pentru uscatul rufelor sau pentru bătutul covoarelor pe spaţiul public. De aici, ne-am deplasat pe str. Arţarilor, unde vor fi plantaţi, bineînţeles, arţari.

Am zăbovit pentru câteva clipe pe spaţiul fostului Peco din spatele Pieţei Decebal, unde a fost amenajată o parcare ecologică, după model european, care va fi dată în folosinţă în scurt timp. Asemenea parcări vor fi amenajate, în continuare, pe Dragoş Vodă şi, mai apoi, în alte zone ale oraşului. Între străzile Colibiţei şi Tihuţei, pe locul unde garajele au fost demolate, drumarii asfaltau de zor, primarul specificând că îşi doreşte achiziţionarea de maşini de asfaltare care fac, în patru ore, ceea ce opt muncitori ar realiza în două săptămâni.

Trecând la lângă un bloc reabilitat termic în culorile verde şi galben, primarul a spus că este treaba fiecărui proprietar cum vrea să-şi zugrăvească proprietatea pentru că el dă banii şi că Primăria nu va interveni în schimbarea „gustului” acestora.

În itinerariul nostru ne-am întâlnit, la un container, cu un grup de romi care scotoceau prin gunoaiele neridicate de firma de salubrizare de câteva săptămâni. Revoltat, conducătorul urbei l-a contactat pe viceprimarul Avram, care s-a deplasat prompt la faţa locului.

Am continuat vizita la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, la terenul de sport, unde primarul le-a comunicat celor interesaţi că se poate face sport în continuare pe oricare dintre terenurile şcolilor bistriţene, singura condiţie fiind aceea de a solicita acest lucru conducerii şcolii, iar la intrarea pe teren să prezinte gardianului o adeverinţă din partea direcţiunii pentru siguranţa şcolilor. Apoi, ne-a fost prezentat amplul proiect al Campusului universitar care presupune un nou local pe terenul de handbal, dar şi mansardarea Şcolii Generale, a internatului şi construcţia unei noi cantine. Lucrările propriu-zise vor începe din primăvara anului următor, primarul dorind, dacă lucrurile merg bine, să inaugureze noul complex în 2011, când se vor sărbătorii 100 de ani de existenţă a liceului.

Următoarea oprire a fost la blocurile „Casa 8Tima”, de lângă magazinul Kaufland, pentru care primarul a fost solicitat să semneze „recepţia” lucrărilor, însă nu va face acest lucru până când spaţiul verde din jurul blocurilor nu va fi amenajat conform planurilor. Edilul a ajuns, apoi, la construcţia care „nu are nici autorizaţie de construcţie, nici plan urbanistic zonal”, motiv pentru care Comautosport a primit o „felicitare” de un miliard de lei vechi, cel mai probabil construcţia urmând a fi dărâmată. Ovidiu Creţu nu este mulţumit nici de drumurile din zona Brădiceanu, Primăria „dăruind”, în viitorul apropiat, firmei Hidroconstrucţia, piatră pentru pavarea acestor drumuri pline cu moloz.

Ultima oprire a fost la blocul Stern&Co de lângă RAR. Şi aici, primarul s-a declarat nemulţumit de felul în care constructorii înţeleg să păstreze spaţiul verde din jurul „afacerilor lor”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5