Creșa Bistrița participă la Conferința interjudețeană Provocări și oportunități în aplicarea Curriculumului pentru educație timpurie, organizată la Creșa Oradea

În perioada 4-5 noiembrie 2024, cadrele didactice ale Creșei Bistrița au luat parte la Conferința interjudețeană Provocări și oportunități în aplicarea Curriculumului pentru educație timpurie în unitățile de învățământ cu nivel antepreșcolar înființate după anul 2021 - aplicații și inovații în proiectarea didactică, organizată de Creșa Oradea. Acest eveniment important a reunit specialiști în educația timpurie și reprezentanți ai mai multor instituții de învățământ antepreșcolar din țară, creșe cu personalitate juridică pentru care autoritățile locale au calitatea de membru fondator printre care creșele din Zalău, Satu Mare, Brașov, Craiova și Râmnicu Vâlcea.

Conferința interjudețeană s-a derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor, sub îndrumarea domnului inspector școlar general, prof. Horia Abrudan, și a inspectorului pentru educație timpurie din Bihor, dr. Georgeta Bara și coordonată de directorul Creșei Oradea, prof. Maria Agape. De asemenea, alături de aceștia s-au aflat și alți reprezentanți importanți, precum primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială Oradea, Anca Grama, și alți reprezentanți ai primăriei.

Conferința și-a propus să stimuleze colaborarea și schimbul de bune practici între cadrele didactice și specialiștii în educație timpurie. Scopul principal al evenimentului a fost îmbunătățirea calității serviciilor integrate de educație, îngrijire și supraveghere oferite copiilor prin aplicarea Curriculumului pentru educație timpurie la nivel antepreșcolar.

Cadrele didactice ale Creșei Bistrița, coordonate de doamna director Felican Leontina, au contribuit activ la conferință, împărtășind experiențele și abordările proprii în aplicarea Curriculumului pentru educație timpurie. În prezentarea sa, doamna Felican Leontina a discutat despre Bune practici în educația timpurie, prilej de învățare și reflecție, material în care au fost descrise proiectele inovative și activitățile derulate prin parteneriatele educaționale, cu scopul de a aduce mai aproape comunitatea locală și a  sprijini creșa în crearea unui mediu educațional prietenos și stimulant pentru copii.

Conferința a oferit un cadru valoros pentru schimbul de idei și experiențe între cadrele didactice, consolidând colaborarea între unitățile de educație timpurie.

Mulțumim dnei Maria Agape, directorul Creșei Oradea, pentru invitația

de a participa la această conferință. A fost o deosebită onoare să participăm la

 acest eveniment de asemenea importanță, unde profesioniștii din domeniul                     educației timpurii se reunesc pentru a împărtăși experiențe și idei.

 

Prof. Gina Sângeorzan

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5