Crucea Roșie în exercițiu de prim-ajutor la Chiochiș (sau Un alt fel de 112 la Școala Gimnazială ”Iuliu Prodan” Chiochiș)

În cadrul activităților educative din acest an susținute de școala noastră, vineri, 22.02.2016, s-a desfășurat prima acțiune a unui parteneriat încheiat între Societatea Națională de Cruce Roșie din România, subfiliala Beclean și Școala Gimnazială ”Iuliu Prodan” Chiochiș.
Astfel, patru voluntari inimoși de la Crucea Roșie au răspuns prezent cauzei noastre și au oferit elevilor informații prețioase despre rolul Crucii Roșii în societate, captându-le atenția cu desene animate sugestive în care personajul principal era un salvator de vieți omenești capabil să ofere sprijin celor aflați la suferință.
Partea a doua a activității a vizat punerea în practică a măsurilor de prim-ajutor care trebuie luate în cazul producerii unor accidente, acțiune la care elevii, captivați de cele văzute, s-au dovedit pe urmă buni cunoscători ai acestor tehnici medicale.
Ultima parte a constat în realizarea unui exercițiu practic de anunțare a unui apel la 112 și localizarea acestuia de către echipa de intervenție. Elevii au format echipe, simulând fiecare un astfel de apel și identificarea lui în cel mai scurt timp.
Aplicația a fost una extrem de benefică atât elevilor cât și cadrelor didactice, deoarece comuna Chiochiș se află la mare distanță față de un centru specializat în acordarea de prim-ajutor în cazul producerii unor evenimente nedorite.
Prof. Abodi Melania

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5