Cum depozitezi corect hrana pentru animalele de companie

Animalele de companie sunt mai mult decât niște ființe care ne înveselesc sau ne scapă de singurătate. Câinele, pisica și orice alt animal pe care îl avem reprezintă un membru al familiei, de care suntem legați emoțional. În contextul pandemiei, tot mai mulți oameni au descoperit în animalele de companie un sprijin de nădejde. Totuși, deși își iubesc animalele, mulți proprietari fac anumite greșeli în îngrijirea lor. Una dintre cele mai frecvente este păstrarea necorespunzătoare a hranei. Spunem despre noi că suntem ceea ce mâncăm, iar acest lucru este valabil și pentru prietenii noștri necuvântători. De aceea, trebuie să ne asigurăm că le oferim hrană adecvată, păstrată în condiții care nu facilitează alterarea sau degradarea nutritivă. 

Care sunt condițiile de păstrare pentru hrana animalelor de companie

Hrana de orice tip, fie uscată, umedă, cu cereale sau fără, trebuie păstrată într-un mediu uscat și răcoros. Temperatura de păstrare nu trebuie să depășească 25 de grade Celsius, pentru a evita oxidarea accelerată care duce la râncezire și pierderea vitaminelor. Cu cât temperatura este mai mare, cu atât mâncarea se va degrada, își va pierde gustul și calitățile nutriționale mai repede. Mâncarea pentru animale se păstrează cel mai bine în ambalajul original, care nu permite trecerea umidității și grăsimii în exterior. Mâncarea pentru păsări, dacă este doar din cereale, rezistă mai bine la căldură sau frig, dar nu și la umiditate. Hrana pentru animale nu se congelează, pentru că își pierde textura și gustul. 

Depozitarea hranei în garaj sau afară, o idee proastă

Depozitarea hranei pentru animale în garaj sau afară nu reprezintă o idee bună. Un mediu necontrolat prezintă un risc mai mare de alterare, dar și de infestare. Gândaci și alte insecte, melci, șoareci și șobolani poftesc la mâncarea pentru animale, datorită aromelor intense și proteinelor animale din compoziție. Și alte animale de companie ori hoinare pot ajunge la hrana prietenului tău necuvântător. Pentru a preveni infestarea este indicat să depozitezi mâncarea uscată la înălțime, de preferință într-un dulap închis. Hrana la conservă este mai ușor de păstrat, pentru că infestarea este practic imposibilă. Totuși, metalul preia repede temperatura mediului ambiant, așa că ferește conservele de căldură și îngheț.

În ce să păstrezi hrana pentru animalele de companie

Mulți proprietari de animale transferă mâncarea din ambalajul original într-un alt recipient. Specialiștii în domeniu afirmă însă că folosirea recipientelor din plastic afectează gustul și mirosul mâncării, astfel că animalul o poate refuza. Păstrarea hranei în recipiente de metal este acceptabilă, dacă închiderea acestora se face complet. Ambalajul original este însă special conceput pentru păstrarea hranei uscate, așa că nu este nevoie să o transferi. 

Cum păstrezi hrana începută

Mâncarea umedă pentru pisici și câini devine perisabilă după deschiderea ambalajului, așa că este indicat să o pui la frigider, într-un recipient închis ermetic, pentru a evita expunerea la aer și contaminarea frigiderului cu miros. O poți păstra 5-7 zile. Cât despre mâncarea din bolul pisicii sau câinelui, aceasta rezistă bine dacă este departe de umiditate, căldură, soare și dăunători. Totuși, nu lăsa hrana în bol mai mult de o zi, pentru a nu mări riscul de îmbolnăvire al animalului. Mâncarea umedă trebuie aruncată dacă patrupedul nu o consumă în 4 ore, pentru că se strică repede. Nu uita să acorzi atenție igienei personale, pentru că hrana destinată animalelor de companie poate conține bacterii periculoase.

Depozitarea mâncării pentru animale se face în locuri uscate, răcoroase și ferite de dăunători. Nu este nevoie să transferi hrana după ce o cumperi. Fă stocul de hrană uscată pentru câini, pisici sau păsări și respectă condițiile de depozitare pe care le-am prezentat. Mâncarea la conservă este mai perisabilă, așa că păstreaz-o la frigider după ce o începi și nu o lăsa mult în bol. 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5