Cum îți alegi partenerul de afaceri potrivit?

Găsirea partenerului perfect de afaceri este o misiune extrem de dificilă, din extrem de multe motive. În primul rând, nu există o piață propriu-zisă pentru nevoia ta, așadar, opțiunile sunt de cele mai multe ori limitate. Nu vei găsi investitori pe toate drumurile, pregătiți oricând să îți ofere banii lor, pentru demararea noului tău business.

Iar dacă ai norocul să găsești un om care crede în viziunea ta, succesul la care amândoi sperați depinde foarte mult și de cel alături de care pornești la drum. Este oare cel din fața ta partenerul perfect pentru planul tău de afaceri? De fapt, prin ce se poate traduce compatibilitatea dintre voi doi, pentru ca afacerea voastră să aibă o perspectivă de viitor?

Iată care sunt cele mai importante criterii de alegere ale unui partener de afaceri:

 

1.Alege un partener de afaceri cu experiență

Îți recomandăm să găsești un om cu experiență în domeniul afacerilor, precum și cu o serie de skill-uri ce pot fi de bun augur pentru startul afacerii voastre. În cel mai fericit scenariu, cei doi parteneri au skill-uri de business complementare.

Dacă tu ai aptitudini de comunicare excelente, însă nu punctezi la fel de bine la capitolul “financiar”, îți poți găsi un partener care se descurcă foarte bine pe partea de contabilitate.

2. Alege un partener de afaceri cu viziune

Trebuie să ai o relație foarte apropiată cu partenerul tău de afaceri, pentru a lua împreună decizii ce pot hotărî viitorul afacerii voastre. Este vital ca celălalt om important al acestei povești să aibă o imagine foarte bună asupra realității economice actuale și, totodată, să poată înțelege obiectivele de business setate. Viziunea este una dintre cele mai importante calități ale unui antreprenor, mai ales într-o societate atât de dinamică, precum cea în care ne aflăm astăzi.

 

3. Alege un partener de afaceri cu stabilitate financiară

Vrei ca partenerul tău să fie un om onest, în care să poți avea încredere 100%, mai ales în cazul unor decizii strategice delicate. Înainte de a te hotărî să închei un parteneriat cu un potențial investitor în afacerea ta, studiază-i trecutul economic, parcursul companiilor sale până în acel moment, află dacă firmele sale au procese în instanță, și dacă da, care este speța pentru care se judecă.

Poți afla date despre orice firmă din România, accesând fie site-ul Ministerului de Finanțe, fie o platformă online, dedicată centralizării în timp real a datelor importante despre persoanele juridice. Termene.ro este exemplul perfect în acest sens. Un partener aflat acum într-un impas financiar nu este un partener credibil, așa că e firesc să afli cât mai multe date despre activitatea sa anterioară, înainte de a semna cu el.

4. Alege un partener de afaceri care te respectă

Un om care vrea mereu să își impună propriul punct de vedere și care nu vede altceva în tine decât un executant al ideilor sale, nu poate fi un partener de încredere. Respectul reciproc este un factor determinant al chimiei dintre doi parteneri.

Cel cu care pleci la drum, în această poveste de business, trebuie să fie deschis propunerilor tale, să le cântărească mereu cu foarte multă atenție și să îți ofere mereu sprijin, atunci când îi ceri ajutorul. Între voi nu trebuie să existe o relație ierarhică, între un factor decizional și unul execuțional, ci un parteneriat bazat pe respect, apreciere și comunicare.

5. Alege un partener fără prea mult “bagaj personal”

Mai mult că sigur că nu vrei un partener care nu se poate concentra niciodată asupra proiectului vostru, pentru că își irosește energia cu prea multe probleme personale. Concentrarea amândurora pe probleme de interes comun, ce pot hotărî viitorul business-ului pe care l-ați pornit, este vitală pentru stabilitatea relației voastre. Deci ține cont de acest sfat: nu îți lăsa afacerea pe mâna unui om mult prea distras de lucrurile din viața sa privată!

Ești un antreprenor aflat la început de drum și cauți de ceva timp un partener de încredere, alături de care să pui bazele unei povești durabile de business? Ai câteva nume pe listă, însă îți este greu să alegi o variantă câștigătoare? Atunci, sperăm că aceste criterii îți vor simplifica astfel munca, pentru a alege să mergi mai departe cu cea mai potrivită persoană pentru nevoile tale de business!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5