Cum sa cureti mobila de bucatarie din lemn folosind remedii naturale
Asadar, astazi e o zi cu soare stralucitor si, deoarece razele soarelui stralucesc in casa ta, observi ca toata mobila bucatarie din lemn arata un pic murdara si lipsita de viata. Curatarea mobilierului din lemn nu este chiar cea mai preferata activitate a oamenilor. Desigur, stergi rapid praful saptamanal cand poti sau ii pui pe copii sa faca aceasta sarcina. Eviti sa cumperi acele solutii scumpe de lustruire a mobilei si, deoarece lemnul din casa ta nu mai are acea bogatie profunda in el ca in momentul in care l-ai achizitionat, te hotarasti sa il cureti pentru a-i schimba putin aspectul.
Ei bine, nu trebuie sa ajungi sa cumperi spray-uri si solutii scumpe pentru curatarea mobilierului din lemn. Iti vine sa crezi sau nu, poti prepara diferite solutii de curatare folosind ingrediente naturale pe care le ai la deja la tine in casa, ingrediente pe care obisnuiesti sa le folosesti cu alte scopuri. Acestea, chiar daca sunt mai ieftine, functioneaza la fel de bine sau, in unele cazuri, chiar mai bine. Multe dintre aceste ingrediente le gasesti, de regula, in bucatarie. Poate fi uimitor sa stii ca in bucataria ta se gaseste o mina de aur de produse naturale de curatare, care pot oferi efecte miraculoase pentru mobila ta din lemn, chiar daca cei mai multi oameni prefera sa cumpere produse de specialitate scumpe pentru a obtine efectele dorite.
Vei avea nevoie de cateva produse de uz casnic, care sunt destul de ieftine in comparatie cu produsele cumparate din comert pentru curatarea mobilierului din lemn. Asadar, ai nevoie de: 1 cana de ulei de masline, 1/3 cana de suc de lamaie, 1 sticla curata cu pulverizator si 2 carpe curate si moi.
Metoda de curatare este urmatoarea:
Combina sucul de lamaie cu uleiul de masline in sticla cu pulverizator si apoi agita bine. Acum, nu folosi spray-ul direct pe mobilier. Cel mai bun mod este de a pulveriza solutia pe una dintre cele doua carpe moi. Acum poti utiliza carpa imbibata in solutie pe mobila din lemn, pentru a-i inlatura praful si petele de murdarie, dar si pentru a-i reoferi stralucirea de odinioara. Odata ce ai terminat acest pas, va trebui sa iei cea de-a doua carpa moale pentru a elimina resturile de solutie de pe mobila. Este de preferat ca cele doua carpe sa fie din piele de bivol.
Uleiul de masline este un ingredient multifunctional. Acesta poate fi folosit pentru orice, de la salatele din meniurile alimentare la curatarea mobilierului din lemn. Poti folosi acest produs, de asemenea, pentru lustruirea lambriurilor din lemn.
Combinatia de suc de lamaie cu ulei de masline este uimitoare. Sucul de lamaie curata si indeparteaza germenii, ajutand la eliminarea petelor si murdariei, in timp ce uleiul de masline lucreaza ca un balsam natural pentru orice tip de lemn.
Citiţi şi:
- Patru salate delicioase cu brânză, pe care să le încerci și tu
- Ghid pentru a cumpăra dulapuri din lemn masiv de calitate
- Ulei de măsline extravirgin – cum și la ce îl folosești
- Cele mai bune metode de curățare a peretelui în funcție de tipul de finisaj
- Cum să cureți și să dezinfectezi corect masa de masaj: sfaturi esențiale
Adaugă comentariu nou