Daniel Suciu critică declaraţiile „iresponsabile” ale liderului PNL BN: La ora 11, trebuia să fie la serviciu, e angajat la stat

Deputatul Daniel Suciu l-a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, pe liderul PNL B-N, Ioan Turc, atât pentru declaraţiile „iresponsabile” cu privire la conservele de ton distribuite persoanelor nevoiaşe, de la Uniunea Europeană, dar şi pentru faptul că îşi organizează declaraţiile de presă în timp ce ar trebui să fie la serviciu, la Oficiul Registrului Comerţului.

         „Nu am intenţionat, nu intenţionam şi de foarte multă vreme nu am băgat în seamă declaraţiile preşedintelui PNL din Bistriţa-Năsăud, domnul Ioan Turc. N-am să fac niciun comentariu vizavi de opţiunile politice, de viziunile politice ale domniei sale. În schimb, ieri am văzut, la ora 11.00, o conferinţă de presă. Apropo, domnul Nelu Turc este, dacă nu mă înşel, şeful Registrului Comerţului, care este în subordinea Ministerului Justiţiei şi la ora 11 trebuia să fie la serviciu. Eu aşa cred, că orice funcţionar public nu îşi face conferinţe de presă politice (...) Am înţeles, e în concediu. Era o remarcă, deloc răutăcioasă. În schimb, am văzut că preşedintele PNL se pricepe la absolut toate. Am văzut o declaraţie cu privire la conservele de ton. Mi se par un şir de declaraţii nebuneşti şi totul iresponsabile”, a comentat deputatul Suciu.

         Parlamentarul bistriţean s-a arătat uimit de faptul că liderul PNL B-N certa până şi Parlamentul European că a dat un răspuns evaziv la o interpelare formulată de eurodeputatul Daniel Buda pe tema „Cum otrăveşte tonul populaţia din Uniunea Europeană”.

         „E o declaraţie profund iresponsabilă şi cred că cei de la Primăria Bistriţa vor da un punct de vedere. Nu poţi, în calitate de preşedinte al unui partid, să ieşi într-o conferinţă de presă şi să spui că o instituţie a statului, Primăria municipiului Bistriţa, îşi otrăveşte cetăţenii prin intermediul unor conserve. Domnia sa operează cu cuvinte de genul „se pare” şi îi îndeamnă pe cetăţenii din Bistriţa să nu mai mănânce ton şi să nu mai cumpere ton pentru că sunt otrăviţi. Acestea sunt declaraţii de preşedinte al unui partid. Intervine cumva domnul preşedinte Turc în piaţa peştelui şi nu-şi dă seama? Se pricepe atât de bine la durata de viaţă a tonului, cât Cesiu reţine tonul, şi Fukushima, şi mai vine şi o spună şi cu o morgă extrem de serioasă”, a adăugat deputatul Suciu.

         Parlamentarul PSD l-a îndemnat pe liderul PNL B-N să reflecteze asupra faptului că unele declaraţii pot determina îngrijorări şi panică în rândul populaţiei. „Conserve de ton de care spunea domnia sa se găsesc în absolut toate magazinele din Bistriţa, inclusiv la marile lanţuri comerciale. Cred că a făcut o gherlă monumentală şi-l îndemn, în virtutea responsabilităţii pe care o reclamă funcţia sa, să revină cu un mesaj prin care ori să-şi ceară scuze, ori să încerce să-i liniştească pe cetăţenii care poate vor fi extrem de îngrijoraţi, dacă conserva de ton este otrăvită sau nu. Chiar nu-mi dau seama ce a putut fi în capul domniei sale, mai ales că avea lângă domnia sa un specialist, un medic veterinar şi mai ales că domnia sa a spus că Parlamentul European nu a dat un răspuns dacă ne otrăvim cetăţenii cu Cesiu radioactiv”, a concluzionat Daniel Suciu.

 

Comentarii

18/09/18 09:45
Carcotas

Ma, Ceausescu ne-a invatzat sa mancam peste, ca nu mai erau pe rafturile magazinelor decat biscuiti si peste .
Propun ca de acuma incolo, in toate magazinele sa nu mai fie decat ... " conserve de ton " ... fara biscuiti si fara nimic altceva, pana acestea se epuizeaza ... ! Ce ziceti ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5