De 1 Mai, Doina Rebrei la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Ziua de 1 Mai a fost un nou prilej pentru Ansamblul folcloric,, Doina Rebrei’’, de a-şi etala măiestria artistică prin cântec şi dans popular, dar şi prin frumuseţea costumelor specifice Ţarii Năsăudului, în cadrul sărbătorii câmpeneşti din Cluj-Napoca. Emoţia participării la această manifestăre a fost răsplătită de aplauzele publicului spectator, entuziasmat de prestaţia tinerilor şi talentaţilor arişti amatori, conduşi de către inimosul Vasile Călini. Evenimentul a avut loc în Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”, în proximitatea Muzeului Etnografic al Transilvaniei de lângă Pădurea Hoia.
Aici, pe lângă relaxarea în natură, clujenii au avut parte de cântece tradiționale, jocuri populare și multă voie bună, aduse de horitori, soliști vocali, jucăuși și ceterași din mai multe zone etnofolclorice ale țării. Întregul eveniment a fost organizat de Asociația „DE LA LUME ADUNATE ȘI-NAPOI LA LUME DATE”, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni și Primăria Cluj-Napoca.
În amfiteatrul natural din Parcul Etnografic, pe tot parcursul zilei, au evoluat interpreții: Cosmin Mocean, Raul Oltean, Grigore Sâmboan, Elisabeta Guzu, Andrei Romanică, Alexandru Potra, Claudiu Ciotleuș, Iosif Rusu și Sergiu Sotelecan, acompaniați de grupul instrumental condus de Dan Istrate. De asemenea, vor fi prezenți horitorii Traian Balcău din Ceanu Mare, Traian Rusu din Frata și Taraful „Lia Pop” din Frata. Jocurile tradiționale au fost aduse în fața celor prezenți de Grupul „Lăturenii” din Cluj-Napoca, „Jucăușii” de la Frata, Ansamblurile: „Cununița Baciului” din Baciu, „Jucăușii de pe Someș” de la Școala „Alexandru Vaida Voivod” din Cluj-Napoca, „Vălul miresei” din Răchițele, „Măgura” din Călățele, „Cununa munților” din Măguri Răcătău, „Mugurii Stolnei” din Stolna, „Zestrea Popești” din Popești, dar și alte ansambluri din județ.
Totodată i-au încânt pe cei prezenți membrii Ansamblului „Rujița” al Asociației „Ramidava XXI” din Rupea, județul Brașov și „Rapsodia Someșană” din Cluj-Napoca, coord. Alexandru Tămaș.
Pe toată durata zilei, Asociația Meșterilor Populari Clujeni au avut amplasate standuri unde vor au fost prezentate meșteșugurile tradiționale: roata olarului, războiul de țesut sau crestăturile în lemn.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5