De Bobotează, consilierul judeţean Ramona Bugnar s-a rugat la mormântul părintelui Arsenie Boca
- Cu ce gânduri ai pornit la drum în 2013?
- A mai trecut un an din viaţa noastră…Şi, privind în urmă, încerc să fac o retrospectivă pentru a vedea ce a însemnat acest an. Ar trebui să ne întrebăm dacă anul care a trecut ne-a adus mai multă maturitate, mai multă înţelepciune, mai multa răbdarea, mai multă bunătate…Am respectat toate promisiunile unii faţă de alţii? Ce am câştigat şi ce am pierdut? Ce oameni au intrat în viaţa noastră şi cine a plecat? Privind în urmă, eu nu aş putea să nu am regrete. Am. Pentru că am vorbit mai mult decât am ascultat, am primit mai mult decât am dăruit, am judecat mai mult decât am cunoscut, am reproşat mai mult decât am înţeles şi am cunoscut oameni pe care nu aş vrea să-i mai întâlnesc niciodată.
- Anul 2012 a fost unul norocos pentru Ramona Bugnar, pe care conjudeţenii au ales-o să îi reprezinte în Consiliul Judeţean.
- Am avut un an plin de momente care mi-au tăiat respiraţia. A fost un an bun. Un an plin cu de toate. Dar şi momente în care m-am torturat cu gânduri contrare şi m-am încăpăţânat să caut răspunsuri la întrebări fără rost. Am avut momente în care am vrut să renunţ şi să fac cu totul altceva decât politica în care ecourile celor determinaţi să îmi pună piedici mi-au acoperit gândurile, dar cineva mă iubeşte prea mult acolo Sus şi mă ajută să mă ridic. Nimic nu e întâmplător, şi parcă tot ce se întâmplă urmează un curs firesc şi ar fi bine să nu-l deranjăm nicicum şi să profităm din plin de fiecare oportunitate ce se aşterne în faţa noastră, chiar dacă la început ea nu arată deloc bine şi aici mă refer la un eveniment dureros din acest an, la înmormântare bunicului meu unde toată familia se afla, iar eu, în acea clipă citeam jurământul în Consiliul Judeţean, într-un moment atât de important nu îi regăseam, dar porneam la un drum de care toţi erau mândrii, spunând că viaţa merge mai departe.
- Cum ţi-ai petrecut sfârşitul de an?
- Am petrecut cu oameni frumoşi, dragi sufletului meu, în Praid – Harghita. Câteva zile ne-am bucurat de zăpadă şi timp frumos. Pe principiul, un prieten bun valorează mai mult decât un munte de aur, în contextul ăsta valorează mai mult decât un munte de sare. Dar cea mai mare bucurie şi o dorinţă de-a mea care am mărturisit-o tot într-un articol din „Răsunetul”, a fost sa ajung la mormântul părintelui Arsenie Boca, în Prislop - Hunedoara. Am hotărât să ajungem în ajun de Bobotează, după patru ore, pe o vreme urâtă, cu ploaie măruntă şi un frig aspru.
- Ce ai simţit când ai ajuns acolo?
- Sfânta Mânăstire Prislop este amplasată într-o zonă pitorească, într-o poieniţă străjuită de culmile domoale ale Munţilor Poiana Ruscă oferind o panoramă deosebită. La Prislop, oamenii vin să mulţumească pentru toate câte li s-au împlinit, dau slavă şi mărturie sau se roagă, se tânguie şi, într-un târziu pleacă, lăsându-şi solemn toate grijile lor în poala părintelui. Atunci când am ajuns, încă de la intrare am primit o fustă lungă sub formă de şort, pe care şi eu şi prietena mea le-am îmbrăcat, urcând spre mormânt vedeam oameni de vârste diferite, mame cu flori în mână, copilaşi cu obrajii roşii şi reci care au venit la părinte, bebeluşi ţinuţi în braţe şi oameni cu probleme de sănătate. Mereu acoperit cu flori ce nu se ofilesc niciodată, nici măcar iarna, mormântul e îngrijit cu dragoste de măicuţe. Înconjurat de brazi argintii şi invadat de toate florile pământului, puse într-o ordine perfectă, ca nişte candele aliniate la picioarele lui “Arsenie Ieromonah” ,aşa cum scrie pe crucea de lemn, el parcă trăieşte într-o linişte de nedescris. E greu de spus ce anume caută şi aşteaptă pelerinii de la cuviosul Arsenie Boca. Oricum, nu curiozitatea îi îndeamnă să facă atâta amar de drum şi să urce până la el, cu siguranţă pentru minunile sale. Pentru ce m-am rugat şi pentru ce am mulţumit, asta nu am cum să vă spun, dar vreau să vă urez ce îmi doresc mie, multă sănătate că-i mai bună decât toate! Să fiţi fericiţi, voioşi, frumoşi şi să dea Dumnezeu să vi se împlinească tot ceea ce v-aţi propus să realizaţi în noul an, să fim mai buni, mai sufletişti, mai „calzi” şi mai înţelegători cu cei de lângă noi! Noul An să ne aducă speranţă şi încredere în oameni şi să judecăm după fapte, nu după vorbe.
-Îţi dorim un an în a cărui agendă să fie trecute doar bucurii, să ai sănătate, să poţi să poţi să duci la bun sfârşit toate proiectele pe care le susţii în calitate de preşedinte a comisiei de Cultură din Consiliul Judeţean.
Citiţi şi:
- Mângâiere sufletească pentru Amazoanele bistriţene, la mormântului părintelui Arsenie Boca
- 70 de tineri din Bistrița-Năsăud pe urmele părintelui Arsenie Boca
- Gânduri din ’’acasa sufletului’’ – adică din Ocnița!
- Pelerini din Tărpiu, la mormântul lui Arsenie Boca
- 50 de părveni în pelerinaj la mormântul lui Arsenie Boca
Adaugă comentariu nou