De ce aveti probleme cu indexarea site-ului? 5 Cauze majore
Fara indexare, nu putem vorbi despre ranking in rezultatele cautarii naturale. Cand cifrele de indexare scad, urmatorul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este de a identifica cauzele pentru care se intampla acest lucru. Cititi despre Advertoriale seo pentru a detecta cauzele problemelor de indexare.
Advertoriale seo despre probleme de indexare
1. Viteza site-ului
Exista un lucru care se observa tot mai des: viteza slaba de rulare a site-ului este similara cu 500 de erori de server in Google Search Console. Acest lucru poate avea un efect dramatic asupra indexarii corespunzatoare.
Conform Advertoriale seo atunci cand crawlerele motoarelor de cautare nu pot accesa deloc o pagina - sau in timpul maxim alocat fiecarei pagini pentru incarcare - o marcheaza negativ. Atunci cand aceste incercari de accesare a continutului unei pagini intorc aceleasi rezultate nesatisfacatoare, motoarele de cautare automat vor cota slab pagina respectiva. In cele din urma, pagina nu va mai fi indexata deloc. Atunci cand sunt afectate mai multe pagini, aceasta devine o problema de calitate a la nivel de site si poate prejudicia modul in care este evaluat intregul site de catre Google.
2. Advertoriale seo despre Continut duplicat care influenteaza negativ indexarea
Pentru un motor de cautare nu are sens sa indexeze continut similar identificat pe doua pagini diferite. Prin urmare, atunci cand contintul duplicat incepe sa se strecoare in paginile unui site, in general indexarea are de suferit (scade). In loc sa se decida care din cele doua sau mai multe pagini care par similare sa fie indexate, motoarele de cautare pot decide sa ignore tot grupul si sa nu indexeze niciuna din ele.
Acest lucru tinde sa fie valabil si pentru paginile care au continut foarte asemanator. Continutul duplicat poate fi introdus in mod accidental si atunci cand paginile cu adevarat diferite sunt identice sau foarte asemanatoare - insa nu prezinta caracteristici unice, caracteristici pe care motoarele de cautare le au in vedere. Putem da exemplu aici: tite tag-urile, headline- urile si continutul indexabil. Acest lucru poate dauna unui magazin online, in special pentru ca meniurile de navigare pot parea destul de asemanatoare atunci cand scopul lor nu ese clar specificat in pagina.
3. Advertoriale seo despre Design nou sau arhitectura noua - cauza pentru indexare defectuoasa
Schimbarile aduse in header-ul sau footer-ul unui site afecteaza de obicei categoriile si paginile. Atunci cand anumite bucati din site sunt indepartate din acele elemente de navigatie, motoarele de cautare diminueaza valoarea acestor pagini pentru ca primesc mai putine linkuri interne. Automat valoarea diminuata duce la de-indexare.
In mod similar, modificarile la nivel de design pot afecta indexarea atunci cand cantitatea de continut din pagina este redusa ori textul este ascuns brusc de o imagine, in loc sa fie usor indexabil ca text HTML simplu. Ca si in cazul continutului duplicat, o pagina poate avea o anumita valoare care nu este evidenta pentru motoarele de cautare. Deci asigurati-va ca ea devina evidente prin text indexabil ca sa nu pierdeti indexarea.
4. Advertoriale seo despre Linkuri noi care duc la indexare defectuoasa
Platformele de comert electronic pot aduce modificari neasteptate adreselor URL pe baza schimbarilor de la nivelul taxonomiei sau a datelor individuale ale produselor.
Atunci cand o adresa URL se modifica, dar continutul ramane acelasi, motoarele de cautare ajung intr-o dilema. Credeti ca ele continua sa indexeze vechea pagina pe care stiu cum sa o pozitioneze? Sau indexeazan noua pagina despre care nu au niciun istoric? Sau poate le indexeaza pe amandoua? Sau poate pe niciuna? Totul este posibil. In prima instanta, indexarea se dubleaza, dar urmatorul pas este lipsa indexarii.
5. Stergerea sau redirectionarea paginii
Atunci cand o pagina este stearsa din site sau cand se face o redirectionarea spre un alt site, numarul de adrese URL viabile pentru site-ul respectiv se diminueaza. In acest caz va puteti astepta la o scadere in indexare.
Pentru mai multe Advertoriale seo si optimizare site-uri accesati www.seoagency.ro, agentie SEO cu rezultate din Romania.
Citiţi şi:
- Ce e bine să știi despre SEO și despre alegerea unei agenții SEO de top
- 5 canale de marketing eficiente pentru un magazin online
- Cei 5 indicatori care reflecta eficienta unei strategii de optimizare SEO
- Ce impact are locatia furnizorului de gazduire web asupra SEO?
- Noile trenduri în SEO impun strategii creative din partea agențiilor
Adaugă comentariu nou