Debut entuziasmant pentru Săgeata Dumbrăvița. Primarul Sorin Hognogi a contribuit, din teren, la succesul echipei

Vasile Vidican

Am asistat ieri la unul dintre meciurile din debutul Ligii a V-a. Este vorba despre meciul dintre Săgeata Dumbrăvița (echipă nou înființată) și Șoimii Căianu-Mic. A fost un meci, dacă doriți, al orgoliilor locale pe care l-a câștigat echipa din Dumbrăvița cu scorul de 5 la 1.
Deși scorul nu o arată, meciul a fost îndârjit, între două formații robuste, bine organizate, chiar dacă naive pe alocuri în apărare. După o primă repriză echilibrată, în care echipele mai degrabă s-au tatonat (singurul gol fiind înscris de echipa din Căian, după una dintre incursiunile lui Vasile Retegan pe partea dreaptă), a urmat repriza a doua, în care am asistat la o schimbare drastică de forțe. Săgeata a speculat apatia și nesincronizarea jucătorilor din apărarea echipei vizitatoare, reușind să marcheze repede două goluri. Aici se cuvine să menționez și inspirația modificărilor făcute la pauză la Săgeata. Jucătorii intrați nu doar că s-au integrat în formula de joc, dar au reușit chiar să facă de multe ori diferența.
De aici lucrurile au fost simple pentru echipa din Dumbrăvița.. Au făcut față presiunii echipei adverse, parcă buimăcite de golurile primite, și mai mult, au reușit să înscrie încă de trei ori, rezolvând meciul. S-a remarcat la echipa gazdă, alături de întreaga echipă care a făcut un meci consistent, jucătorul cu numărul 15, Scurtu Andrei, intrat după prima parte a meciului, autor a trei dintre golurile echipei sale, pe lângă cele două autogoluri ale Șoimilor.
Altfel, un joc frumos, intens, cu un ritm și o fluiditate bună, în ciuda faptului că una dintre echipe este abia la debut în Liga a V-a (sau poate tocmai de aceea!). Am sezisat, ce-i drept, la echipa Șoimii o anume autosuficiență și blazare, de cele mai multe ori dăunătoare oricărei forme de competiție. Poate înfrângerea aceasta va fi tratată totuși ca un semnal de alarmă pentru meciurile ce urmează!
Merită felicitate ambele echipe, cu precădere Săgeata Dumbrăvița, pentru entuziasmul arătat la debut și firește, pentru această primă victorie.

Săgeata Dumbrăvița: Attila Szasz, Leah Vasile (Scurtu Andrei, min 46, 3 goluri), Cotuț Cristian (Clapa Alexandru, min. 46), Moldovan Florin (Moldovan Sebastian, min. 60), Vlasin Alexandru, Runcan Alexandru, Ciuruș Ionuț, Mureșan Paul, Gherghel Cosmin (Hognogi Sorin, min. 73), Haiduc Olimpiu, Moldovan Samuel.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5