Deputatul Daniel Suciu: Din supraimpozitarea pensiilor speciale, Guvernul să se țină de cuvânt: alocații și pensii mărite!
Deputatul social-democrat Daniel Suciu susţine că formaţiunea din care face parte nu este una care apără privilegii, iar dovada o reprezintă votul masiv pentru impozitarea pensiilor speciale. Potrivit acestuia, Guvernul trebuie să folosească aceşti bani pentru alocaţii şi pensii mărite.
„Pentru cei care credeau că ne jucăm de-a impozitarea pensiilor speciale, pentru cei care sperau să nu mai existe pensii de 77.000 lei, pentru cei care ipocrit spuneau că doar un partid apără privilegii, astăzi am dat răspunsul. Am spus că asta vom face, asta am făcut! Iar acum, din economia făcută ca urmare a supraimpozitării drastice a pensiilor speciale, Guvernul să se țină de cuvânt: alocații și pensii mărite!”, a transmis deputatul Suciu.
Daniel Suciu a spus, de la tribuna Parlamentului, că tema pensiilor speciale a fost una de manipulare, totul punându-se în cârca PSD, deși primele privilegii au fost date de partidele de dreapăta.
„Multe adevăruri s-au spus despre pensiile speciale, în aceeaşi măsură, foarte multe minciuni şi chiar foarte multă manipulare pe acest subiect. În 1997, o majoritate de dreapta şi o guvernare de dreapta introducea pensiile speciale. Mulţi dintre noi nu eram în acel Parlament şi în acea ,ajoritate. Adevărul este că între 2000-2004, o guvernare de stânga a adăugat privilegii, în următorul mandat, de dreapta, s-au mai adăugat, şi tot aşa a crescut nedreptatea şi supărarea evidentă a oamenilor faţă de nişte privilegiaţi. Dacă totuşi, unii dintre noi, mai tineri sau mai bătrâni, nu am prins voturile de acordare a privilegiilor, astăzi avem privilegiul să spunem stop acestei nedreptăţi clamate de populaţie. Astăzi am făcut dreptate, indiferent de culoarea politică pe care o reprezentăm, pentru că am votat asemenea privilegii cu toţii, de la stânga la dreapta”, a menţionat parlamentarul bistriţean.
Citiţi şi:
- Presiunile USR dau roade: Comisia pentru statut a Parlamentului a votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
- PSD dă iarăși tonul în privința eliminării pensiilor speciale!
- USR îl cheamă pe Ciucă în Parlament să explice de ce vrea ca românii să piardă banii prin PNRR pentru școli, spitale și autostrăzi
- Deputatul PMP Ionuț Simionca îi cere prim-ministrului Orban desființarea pensiilor speciale și folosirea banilor astfel economisiți pentru construcția Autostrăzii Nordului
- Robert Sighiartău: Pensiile speciale de sute de mii de lei se impozitează!
Comentarii
Aiurea. Credeți c-o să vă lase zăgrenii și dornenii speciali să le impozitați? Mai vedem, apoi discutăm.
Intre pensiile speciale impozitate se numără si indemnizaţia pentru limită de vârstă prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene), care este neconstitutională.
Iata argumentele:
Aoptarea Codului Administrativ prin prin Ordonanţă de Urgenţă (OUG 57/2019) este de două ori neconstituţională. In primul rând nu se justifica adoptarea prin OUG, ocolind dezbaterea parlamentară. In al doilea rând, CCR a decis in noiembrie 2018, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci. Atunci Codul Administrativ a fost respins deoarece în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului. ”Unele articole au fost trimise Camerei decizionale, altele nu”. Un alt motiv care a stat la baza deciziei de respingere de către CCR a fost că inițiatorii Codului Administrativ nu au solicitat avizul obligatoriu al Consiliului Economic și Social. ”Legea te obligă să soliciți acest aviz. Chiar dacă ei nu trimit răspuns sau dacă avizul este negativ, este obligatoriu să-l ceri”. Si nu in ultimul rand, există decizii ale CCR din 2016, prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Adaugă comentariu nou