Deputatul Doina Pană: Pentru a apăra cu adevărat viața pădurarilor este nevoie urgentă de un SMURD al pădurilor!

Deputatul Doina Pană, fost ministru al Apelor şi Pădurilor, consideră că modificările aduse la Statutul personalului silvic sunt bune, dar nu suficiente. Potrivit demnitarului bistriţean, se impune crearea unor echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi şi silvicultori, care să intervină în cazurile de tăier ilegale.

„Până în urmă cu aproximativ un an, în ochii opiniei publice întreg personalul silvic era considerat, prin definiție, corupt. În calitate de ministru al Pădurilor am declarat de nenumărate ori că realitatea este alta: tot prăpădul din păduri s-a întâmplat cu complicitatea personalului silvic dar există și o statistică dureroasă: 4 morți și peste 500 de spitalizați în urma luptei acestora cu mafia lemnului. În ultimul an, din nefericire, au mai fost uciși doi și numărul celor spitalizați a crescut.
Astăzi, pe repede înainte, am votat un nou Statut al personalului silvic. Este o lege bună dar muuult perfectibilă.

De la tribuna Parlamentului am spus că modificările aduse sunt bune dar nu rezolvă nici pe departe problemele reale: să plece din sistem cei care sunt părtași la tăieri ilegale și să fie cu adevărat apărați cei care sunt corecți.

Faptul că vor fi dotați cu armă de serviciu nu le salvează viața. Nu pot fi lăsați să se lupte singuri cu un sistem mafiot capabil de orice!
La cât de disperată a ajuns să fie mafia lemnului pentrucă pot fura tot mai puțin, se impune în regim de urgență înființarea echipajelor de intervenție rapidă de tip SMURD compuse din jandarm, polițist și silvic, la început în zonele mai expuse tăierilor ilegale (o indică hărțile de risc) și apoi generalizat în toată țara.

Pentru a apăra cu adevărat viața pădurarilor este nevoie urgentă de un SMURD al pădurilor”, a declarat deputatul Doina Pană.

Comentarii

02/12/19 11:24
cititor

NU DOAMNA , NU AVETI DREPTATE !
Dvs nu aveti calificarea necesara si nici nu va ricepeti ce trebuie facut si care masura ar fi eficienta de a se stopa odata ceea ce se intampla in mediul forestier, cinegetic, ape si mediu .DAR CRED CA NICI NU SE VREA ...
Vad ca "ziarul " sterge propunerile facute de cititori ... ca probabil nu place si sta in " gat " celor care astazi ne fura tzara cu nerusinare si carora le place aceasta stare de fapt !
Am auzit ca cei care au venit la " ciolan " prin " lovtura de palat "... vor vopsi toti parii de prin garduri in partea de jos cu galben si in partea de sus cu rosuu... ca sa stie padurarii de ce capat sa tina cand trebuie sa-i foloseasca ... in lupta cu " mafia padurilor " .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5