Deputatul Ionuț Simionca (PMP) cere modificarea ordinului care îi oprește pe micii agricultori să aibă mai mult de cinci porci în gospodărie

Deputatul PMP Ionuț Simionca sare în apărarea micilor fermieri și îi cere noului ministru al Agriculturii să modifice reglementarea care limitează drastic numărul de porci care pot fi crescuți în gospodărie.

“Vineri, 8 noiembrie, a fost publicat în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare Ordinul pentru stabilirea dimensiunilor și a tipurilor de exploatații de suine pe teritoriul României, semnat de fostul ministru al agriculturii, celebrul Petre Daea cu oaia de la PSD. Prin acest act, Ministerul Agriculturii și al Dezvoltării Rurale limitează la cinci numărul de porci pe care țăranul român îi poate avea în gospodărie. Măsura lui Daea îi aduce la disperare pe românii cinstiți din mediul rural, pe cei ai căror unică sursă de venit este vânzarea unui porc de Crăciun sau a unui litru de lapte de la vaca crescută în bătătură”, a spus astăzi parlamentarul bistrițean de la tribuna Camerei Deputaților.

Ionuț Simionca a explicat problema creată de actul normativ: Pe românește, dragi colegi, dacă ți-a fătat scroafa mai mult de cinci purcei, ai devenit peste noapte ori contravenient, pentru că ai încălcat legea, ori te-ai transformat brusc într-un antreprenor și trebuie să cheltui o groază de bani și de timp să-ți faci firmă, să deschizi cont bancar, să stabilești un administrator, să găsești un contabil etc. Ar fi de tot râsul, dacă n-ar fi de tot plânsul!”

În opinia deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, foștii guvernanți PSD au creat intenționat această situație cu impact negativ major asupra micilor fermieri, după ce pesta porcină i-a falimentat pe cei care creșteau porci în sistem intensiv: „PSD s-a gândit să plaseze o bombă pentru următorul guvern și să omoare și agricultura de subzistență. Impactul reducerii numărului de porci care pot fi crescuți în gospodărie este extrem de mare, în contextul în care 46% din populația României trăiește în mediul rural. Micii agricultori sunt revoltați, pe bună dreptate, și acuză autoritățile că iau decizii împotriva lor, nicidecum pentru a-i sprijini”.

Ionuț Simionca și-a încheiat declarația făcând un apel către liberalul Adrian Oros, cel care a preluat portofoliul agriculturii, oferindu-i acestuia și soluția pentru rezolvarea problemei: Fac un apel către noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale să găsească o soluție la problema creată de Daea cu oaia, să modifice reglementarea aberantă în sensul măririi la 15 a numărului de porci pe care un om poate să îi crească în gospodărie. Domnule Adrian Oros, arătați-le micilor agricultori respectul pe care aceștia îl merită și dați-le șansa să își câștige cinstit existența prin valorificarea animalelor crescute în gospodărie!

Comentarii

19/11/19 18:13
cititor

Ma da... tu... ai vre-un astfel de " vecin "... care sa ti se c*ce in cap, sa-ti imputeasca casa si gospodaria cu duhoarea emanata ? Te-as vedea eu ... cum ai " guitza " atunci !
In mod normal, in intravilanul municipiului si " localitatilor componente " cum le zice municipalitatea, ar trebui sa fie interzisa " fermele de animale " indiferent de numarul efectivului si indiferent de distanta fata de " Centrul municipal " , daca :
- Nu au amenejamentele si anexele animaliere, autorizate ( grajd, padoc,platforma betonata ptr dejectii, fosa septica de cel putin 5 mc pentru fiecare animal mare ... etc. etc. etc. ) si construite cu respectarea normelor de disciplina in constructii ;
- Daca nu au un contract legal si cu caracter permanent , cu o societate civila de degajare a dejectiilor si pisalaului ... ;
- Daca animalele nu le sunt inregistrate la camera agricola pentru impozitare si la medicul veterinar si vaccinate la zi... dupa normele europene ;
- Daca NU AU ACORDUL autentic ( SCRIS IN FATA UNUI NOTAR ) , AL TUTUROR VECINILOR ( fara exceptie ) ... pe o " raza " de cel putin 100 de metri ... de locatia " fermei " .
ASA VAD EU PROTEJAREA SANATATII POPULATIEI ... nu sa le permitem la toti ci.o.par.lanii sa ni se c.a.ce in cap si sa ne faca viata insuportabila cu putoarea si duhoarea degajata de dejectiile animalelor tinute in conditii total neigienice si fara respectarea normelor sanitar-veterinare .
Si ne miram de ce atatea boli ... si molime ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5