Deputatul Iurişniţi va depune amendamente la buget, în domeniul educaţiei. Profesorii pensionari trebuie să predea în aces an şcolar!

Deputatul USR, Cristina Iurişniţi, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă,  că va depune o serie de amendamente la Legea bugetului de stat pe anul 2020.

          „Este foarte important bugetul României, ştim că la Educaţie execuţia bugetară este cu puţin mai mare decât anul trecut. Nu avem acel 6% din PIB pe care ni-l dorim. Cred că trebuie să fim responsabili. Dacă sunt bani pentru diferite sinecururi politice, trebuie să găsească bani şi pentru educaţie. Ministrul Monica Anisie vine din Educaţie şi salut deciziile pe care le-a luat”, a declarat parlamentarul bistriţean.

          Deputatul Iurişniţi va propune ca amendamente extinderea proiectului pilot „O masă caldă în şcoli” de la 50 la 100 de şcoli, perfecţionarea gratuită a cadrelor didactice şi alocarea de fonduri pentru infrastructura şcoală, în sensul „Nicio şcoală fără apă şi canalizare”.

          De asemenea, Cristina Iurişniţi va depune amendamente şi la OG 114/2018, în sensul ca profesorii pensionari să-şi poată cumula pensia cu salariul şi să-şi continue activitatea în acest an şcolar. „Profesorii care sunt deja integraţi în sistemul de educaţie trebuie să rămână, nu putem să lăsăm clase întregi fără profesori, nu ai de unde să iei aceşti oameni calificaţi şi să-i aduci în sistem dintr-o pocnitură de deget. Nu a fost responsabilă această decizie, şi sindicatele au cerut asta. Mie, ca parlamentar de Bistriţa-Năsăud, membru în Comisia de Educaţie şi preşedinte al Comisiei de Egalitate de Şanse nu mi se pare normal să nu acorzi acces la educaţie şi să laşi profesorii să-şi facă meseria. Poţi veni cu această măsură, dar nu în timpul anului şcolar. Regulile nu se schimbă în timpul jocului”, a explicat Cristina Iurişniţi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5