Deputatul PSD Radu Moldovan a votat în favoarea începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase

Mai mulţi deputaţi PSD au absentat, ieri, de la votul din Camera Deputaţilor privind începerea urmăririi penale a deputatului social-democrat Adrian Năstase, conform unor surse din PSD, numărul celor care au absentat la şedinţă fiind de 40. Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că viceliderul de grup Aura Vasile a făcut o prezenţă neoficială a deputaţilor PSD prezenţi şi a constatat că 40 dintre ei au lipsit. Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor cuprinde 113 deputaţi.

Potrivit surselor din PSD, cei mai mulţi care au absentat al acest vot privind începerea urmării penale a lui Adrian Năstase sunt cei cunoscuţi ca fiind apropiaţi ai liderului grupului PSD Viorel Hrebenciuc. De altfel, Viorel Hrebenciuc nu a fost prezent la vot. Cea mai mare parte a deputaţilor PSD care au participat la vot au fost împotriva începerii urmăririi penale a lui Adrian Năstase, au arătat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, deputaţii PNL ar fi votat împotriva urmăririi penale a lui Năstase, împreună cu social-democraţii, în timp ce reprezentanţii UDMR, cei ai minorităţilor naţionale şi cei din PD-L au votat pentru începerea urmăririi penale.

Camera Deputaţilor a decis, cu 158 voturi "pentru" şi 128 "împotrivă", să aprobe începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase. Votul a fost secret cu bile.

Surse din PSD declaraseră, luni, pentru MEDIAFAX, că liderii partidului au stabilit, în şedinţa BPN, să sugereze deputaţilor partidului să voteze pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Năstase, dar, în acelaşi timp, să sublinieze, în cadrul dezbaterilor politice din plen, caracterul politic al acestor dosare.

Deputaţii au votat cererea Procurorului General privind începerea urmăririi penale a lui Năstase după o dezbatere de două ore şi după ce deputatul Adrian Năstase le-a cerut colegilor să voteze în favoarea începerii urmării penale în cazul său. Năstase nu a dorit să îşi exprime votul, părăsind sala de plen după ce a asistat pentru o perioadă la votul secret cu bile.

UPDATE:

Contactat telefonic, deputatul PSD Radu Moldovan a declarat pentru Răsunetul: „am votat pentru a acorda domnului Adrian Năstase şansa să îşi dovedească nevinovăţia în instanţă, aşa cum ne-a cerut-o public”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5