Deputatul Robert Sighiartău: Smeriți, vom lua deciziile care trebuie pentru ca PNL Bistrița-Năsăud să redevină ce a fost odată, partidul câștigător al alegerilor

Deputatul Robert Sighiartău a mulțumit, în cadrul unei conferințe de presă, tuturor bistrițenilor care au votat candidații Partidului Național Liberal și a anunțat că acest rezultat îl obligă să țină sus steagul Dreptei în județul Bistrița-Năsăud.

Vreau în primul rând să încep prin a le mulțumi tuturor bistrițenilor care ne-au votat și aici mă refer mai ales la cei peste 49.000 de votanți care au ales să mă voteze pe mine, apoi echipa de consilieri județeni, primarii noștri. Mă bucur să fiu alături de 2 învingători - Dorin Vlașin de la Năsăud și Cătălin Bota de la Sângeorz-Băi. (…)

Vreau să le mulțumesc, de asemenea, tuturor primarilor Partidului Național Liberal, care au câștigat. Avem 4 primari noi la Rebra, la Salva, Uriu, Cetate, care, din punctul meu de vedere, vor confirma prin rezultate tot ceea ce toată încrederea pe care le-au acordat o cetățenii. De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor primarilor care au câștigat, indiferent de coloratura politică, pentru că sigur a câștigat cu ajutorul cetățenilor și merită toată aprecierea”, a declarat Robert Sighiartău.

Potrivit acestuia, cele peste 49.000 de voturi primate repreyintă un rezultat istoric în Bistrița-Năsăud. “Este un număr care pe mine mă onorează, pentru că uitându-mă în istorie, am văzut că niciun candidat al Dreptei ne-a mai luat un număr așa de mare. Sigur că asta mă obligă foarte mult să țin steagul dreptei sus în județul Bistrița-Năsăud să continui lupta cu administrația Radu Moldovan. E clar că cei 49.000 de oameni nu se regăsesc în modul în care se administrează județul asta, în contextul în care eu am reușit să expun doar o parte din problemele județului în timpul acesta scurt de 2 luni de zile. Însă, cu toată forța, cu echipa noastră vom ține steagul Dreptei sus”, a spus deputatul Robert Sighiartău.

Deputatul Robert Sighiartău a menționat că PNL se va reorganiza, pentru că este nevoie de un bilanț și o analiză la nivelul filialei. “Să vedem ce e de făcut, pentru că știți foarte bine că urmează două bătălii importante - alegerile prezidențiale și alegerile parlamentare. Și atunci trebuie să facem o analiză organizatorică, pentru că avem ceva pierderi și din păcate, avem opt primari  care au pierdut alegerile, plus  anumite zone unde n-am avut candidați plus probleme organizatorice care sigur ne-au afectat în această bătălie cu acest colos al Partidului Social Democrat. Dar asta este o analiză pe care o facem în forurile interne să vedem ce este de făcut, pentru că smeriți vom lua deciziile care trebuie luate pentru ca Partidul Național Liberal Bistrița-Năsăud  aici să redevină ce a fost odată, să redevină partidul câștigător al alegerilor”, a declarat Sighiartău.

În context, acesta s-a referit la despre problemele pe care le-a sesizat în ziua votului, la plângerile penale  făcute la Maieru, la Leșu etc, dar și la situația de la Bistrița unde este o diferență foarte mică de voturi.

 

Comentarii

21/06/24 14:45
Iuliu

Nici nu mai contează un bilanț și o analiză a rezultatelor alegerilor locale la nivelul filialei PNL Bistrița-Năsăud, dat fiind faptul că județul a fost şi rămâne unul rosu. Mai degrabă ar fi nevoie de o analiză si o reorganizare la nivel central a Partidului Naţional Liberal , având în vedere că în urma alegerilor locale din 9 iunie, 2024 harta României s-a înroşit masiv după ce la precedentele alegeri din 2020 atmosfera era mai respirabilă.
Tot răul vine de la aceşti imbecili care ne guvernează cum ar spune André Santini în cartea sa intitulată "Ces imbéciles qui nous gouvernent: manuel lucide et autocritique à l'usage des hommes politiques".

Numai că la guvernare se ajunge în urma unor alegeri democratice. Codul Electoral din România prevede că alegerile se desfăşoară cu respectarea caracterului universal, egal, direct, secret şi liber exprimat al votului. De asemenea, cetăţenii români au dreptul de a alege şi de a fi aleşi, indiferent de rasă, sex, naţionalitate, origine etnică, limbă vorbită, religie, afiliere politică, origine socială, în condiţiile legii. Totul e ca aceste principii să fie respectate. Altfel ajungem la constatarea lui George Orwell, potrivit căruia "Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.”

Din păcate la noi s-a mers mereu pe principiu de a alege "răul mai mic". Cel mai elocvent exemplu este cel întâmplat în anul 2014 cu alegerea în primul mandat al presedintelui Klaus Iohannis, dar care după realegerea sa din anul 2019 pentru al doilea mandat a devenit a fi "răul cel mare".

Concret, după criza politică din toamna anului 2021, Klaus Iohannis este cel care, pentru linistea lui la Cotroceni, a adus PSD la Guvernare, desi Partidul Național Liberal avea o decizie statutară a Biroului politic Național prin care practic se interzice orice colaborare cu PSD, ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.

Argumentul invocat atunci pentru realizarea coalitiei dintre PNL și PSD era "stabilitatea guvernării", dar până la urmă s-a dovedit că in loc de stabilitate s-a ajuns la stagnare. Astfel, s-a convenit ca primul-ministru și alte câteva ministere importante să fie schimbate la fiecare 1 an și jumătate. Prima dată a fost numit premier liberalul Nicolae Ciucă iar guvernul său a fost investit pe 25 noiembrie, 2021. După ce acesta a dormit in cizmele statului timp de 1 an și jumătate, pe 12 iunie 2023, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de prim-ministru si a urmat rotativa pchiar din luna mai 2023e 15 iunie 2023, cand Marcel Ciolacu a fost învestit de către parlament în funcția de prim-ministru.

In loc să se concentreze pe realizarea reformelor prevăzute in programul de guvernare, cele două partide s-au acuzat reciproc si s-au ocupat mai mult de tot felul de manevre nedemocratice prin lipsa de coerenţă a deciziilor ceea ce a reprezentat o frână in dezvoltarea economică a ţării. Astfel au mai trecut 4 ani degeaba in care cei doi lideri ai colaltiei au fost mai preocupati de amânarea reformelor atât de necesare economiei si astfel am ajuns in anul 2024 la un nou ciclu de alegeri si cu o ţară înglodată in datorii.
De altfel unii liberali lucizi precum Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și politician cu greutate în PNL, atragea atentia că alianța cu PSD și “festivalul democrației” au produs daune politice grave partidului.
El a identificat cu ceva timp in urma, trei motive care au făcut ca PNL să piardă politic:
– Primul motiv a fost „festivalul democrației”, adică schimbarea pe bandă rulantă a președinților partidului, mai întâi Ludovic Orban, apoi Florin Cîțu. Semnalul schimbărilor a fost dat mereu de președintele Klaus Iohannis. Mari controverse a stârnit și preluarea conducerii partidului de către Nicolae Ciucă, mai ales că el e general în rezervă, deci nu avea nici o legătură cu liberalismul și până să ajungă senator pe listele PNL practic n-a avut nici o tangență cu acest partid.
– Al doilea motiv se referă la alianța cu PSD. Și aceasta a fost decisă tot de Iohannis, fapt pe care chiar președintele l-a recunoscut.
– A treia cauză este performanța slabă a guvernării cu Nicolae Ciucă premier pentru care PNL are acum probleme.
(vezi si: https://www.afaceri.news/bolojanalianta-cu-psd-si-festivalul-democratiei...)

Ba mai mult, liberalii cu Ciucă plantat de Iohannis la vârful PNL nu-şi mai respectă nici propriile principii.
Deviza PRIN NOI ÎNȘINE! invocată la împlinirea a 149 de ani a PNL fost încălcată, desi la sedinta de la Sinaia din noiembrie, 2023 liberalii au votat în unanimitate să nu facă alianţă electorală cu PSD şi să meargă pe listă proprie la alegerile din 2024.

Nicolae Ciucă spunea atunci că in cadrul sedintei de la Sinaia conducerea PNL a analizat trei scenarii privind alegerile din anul 2024 si anume: participarea pe listă proprie, o alianţă cu PSD sau o coaliţie de dreapta mai largă. La finalul sedintei, acelasi Ciucă anunta triumfal că PNL a ales calea “prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă alianţă cu PSD. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului. Un vot fără nici o valoare, atâta vreme cât la actualele alegeri europarlamentare liberalii au urcat in remorca PSD , candidând pe listă comună in loc să meargă prin ei înşişi asa cum au stabilit la Sinaia.
La o analiză serioasă rezultă că în urmă cu 4 ani la alegerile locale din 27 septembrie- 2020, PNL a obţinut 17 consilii judeţene, după ce în 2016 controla doar 8 consilii jude­­ţene.
De data asta , după votul din 9 iunie PSD a obținut controlul în 25 de județe, în timp ce PNL a câștigat numai 12 județe. Social-democrații au câștigat în plus cinci Consilii Județene detinule de liberali si anume: Timiș, Vrancea, Caraș-Severin, Maramureș, Neamț și Suceava.
Ba mai mult Județul Timis a fost vândut ca la piață PSD-ului, după ce presedintele CJ si liderul liberalilor din Timiș, Alin Nica, a fost demis, deoarece s-a opus alianței cu PSD. In dorința coalitiei PSD-PNL de a-l înlătura pe Dominic Fritz de la primăria Timișoara, Nicolae Ciucă a negociat cu Marcel Ciolacu să sustină candidatura liberaluluil Nicolae Robu la primărie, la schimb cu candidatura PSD-istului Alfred Simonis la Consiliul Judetean, sacrificându-l pe liberalul Alin Nica.
(Vezi: https://financialintelligence.ro/alin-nica-demiterea-de-la-sefia-organiz...)
Numai că socoteala de acasă nu se potriveste cu cea din târg. Si astfel, Dominic Fritz a fost reales primar la Timișoara iar Alfred Simonis presedinte CJ Timiș. Si astfel Nicolae Ciucă a rămas cu buza umflată după ce i-a făcut cadou PSD-ului presedentia CJ Timiș.
In loc să se trezească la realitate si să-si asume esecul, PNL vrea să meargă cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidentiale, desi înafară de faptul că este un slab politician si un prost comunicator, mai are si o mare problemă legată de plagiatul tezei sale de doctorat :
(Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)

24/06/24 10:03
GHIȚĂ

PNL , du-te după PNȚCD !
Peste 4 ani nu mai intrați în Parlament.Sunteți de compătimit.

04/07/24 10:05
Dorel

Exact cum a zis " Ghitza " ... smeriti-va si mergeti dupa PNCTD... acolo unde va este locul !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5