Desenele elevilor de la Școala Gimnazială Romuli au ajuns la Bruxelles

La inițiativa Agotei Ábran și cu sprijinul dr. Ștefan Dorondel (New Europe College), Școala Gimnazială Romuli a organizat activități nonformale specifice educației pentru cetățenie de mediu, conform proiectului extracurricular „Enviro Citizen-Romuli contează!”. Tema s-a concentrat pe păsări, în special pe cele din zonă. O parte din desenele elevilor, alături de o prezentare powerpoint a întregii activități desfășurate, au fost expuse la conferința interdisciplinară organizată de EnviroCitizen la Bruxelles-Norway House, pe 30 iunie 2023.
 
Evenimentul de la Bruxelles a fost organizat pentru a discuta potențialul științei ornitologice a cetățenilor în promovarea cetățeniei de mediu. Scopul principal a fost de a împărtăși descoperirile proiectului cu privire la trecutul, prezentul și viitorul observației păsărilor ca modalitate de îngrijire și despre lumea naturală. Partenerii de proiect au fost: Universitatea din Stavanger, Academia Estonă de Științe, Centrul Cipru pentru Cercetare și Educație pentru Mediu, Colegiul New Europe, Universitatea Radboud, Universitatea din Extremadura și Universitatea Suedeză de Științe Agricole. Acest proiect a primit finanțare din programul de cercetare și inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene, în baza acordului de grant nr. 872557.
 
Am avut bucuria și onoarea să-mi reprezint școala, colegii și colaboratorii din școlile din Telciu, Telcișor, Coșbuc, Salva, Runcu Salvei și Maieru. M-am emoționat auzind aplauzele celor prezenți, atunci când s-a făcut referire la activitățile noastre. Dr.Ștefan Dorondel și Livia Gyongyoși (Romanian Ornithological Society Bucharest) m-au ajutat să răspund, în limba engleză, la întrebările pe care mi le-au adresat Ann Elisabeth Laksfoss Cardozzo (University of Stavanger), Sigrid Tweines (Lura School, Sandnes) și Silje H. A. Normand (University of Stavanger). Katrina Sichel (moderator and communications specialist) a admirat desenele expuse și mi-a spus că i-ar plăcea, și chiar își dorește, să fiu profesoara copilul ei. Dincolo de compliment, am simțit că școala românească poate mult atunci când se vrea.
Mulțumesc, cu recunoștință, dr. Ștefan Dorondel, Agota Ábran și Livia Gyongyosi pentru această experiență minunată.
 
Prof. Gabriela-Elena Herța, Școala Gimnazială Romuli

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5