Dezastru la ANL-urile din Viişoara
ANL-urile din Viişoara sunt supuse, se pare, blestemului din moment ce nu trece an în care să nu fie aici probleme. Primele semne ale neregulilor, pentru blocul 95 B, au apărut în momentul în care la niciun an de la inaugurarea din 2003 beciurile au fost inundate. Ţevile s-au spart, apa s-a infiltrat în pereţi şi a durat destulă vreme până când vidanjele au venit să scoată apa. Proprietarii s-au obişnuit deja ca gresia din baie sau bucătărie să cadă bucată cu bucată, tavanele să „aterizeze” în mijlocul camerei sau, la fel ca în comedii, să te trezeşti cu vana peste tine în momentul în care vrei să te ridici după o baie relaxantă. Anul trecut, o creangă din copacii din parcul blocurilor a căzut peste o maşină, intrând direct în parbriz. Proprietarul a depus o plângere la Primăria Bistriţa cerând despăgubiri. E clar că blocurile construite de Garant Service sunt trecute pe lista cu probleme. Deşi au trecut doar 10 ani de la construcţie, de pe blocul 95B a început să cadă tencuiala. Nu oriunde, ci pe maşina unui chiriaş ANL, autovehiculul fiind avariat. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în preajma blocului se joacă o grămadă de copii. Şi în momentul în care tencuiala a căzut, la niciun metru, se afla un copilaş. Oare ce se întâmpla dacă acesta ar fi fost surprins de bucăţile de ciment?
Geamurile “termopan” sunt încovoiate, astfel încât nu se mai închid bine, proprietarii fiind nevoiţi să stea cu cârpe la geamuri, iar mucegaiul este la el acasă, mai ales că geamurile au fost prinse doar în câteva puncte cu spumă, în rest locurile goale fiind umplute cu cartoane.
Dacă la doar 10 ani clădirea începe să cedeze din fundaţie, tencuiala căzând, ce se va întâmpla peste 30 de ani? Vorba unui chiriaş, tot mai bune sunt blocurile făcute de Ceauşescu, unde şi după 30 de ani nu vezi nicio fisură. Ne întrebăm câţi dintre chiriaşi vor dori să devină proprietari în asemenea blocuri? La polul opus sunt blocurile construite anii trecuţi, în care condiţiile sunt cu totul altele, văzându-se clar calitatea construcţiilor.
Citiţi şi:
- ANL-ului îi cad… fardurile
- ANL-urile din Viişoara, pericol public. Cele mai proaste blocuri din istoria oraşului! Tencuiala a căzut, la un metru, de un copilaş
- Zece locuinţe ANL pentru persoanele afectate de explozia de la blocul din Bistriţa
- Viață de ANL-ist: Chirii peste prețul pieței- da, cumpărare- ba!
- A dispărut acoperişul de sticlă al I.Ş.J.
Comentarii
Felicitări d-lui Menuț Maximilian că prezintă o stare de fapt destul de jalnică a construcțiilor de tip ANL,mai ales cele construite în ultimii ani în care întâiul edil al Bistriței nu și-a pus și oameni să urmărească calitatea lucrărilor și să stopeze sustragerile de materiale destinate construcțiilor respective. Și,ne amintim noi locatarii cu câtă bucurie se tăiau panglicile de inaugurare a acestor blocuri de locuințe. Mai cred că și locatarii repartizați aici sunt în mare parte foștii distrugători de locuinte din diferite locuri din municipiu și nu sunt la prima încercare de distrugere prin nepăsare .Câți amărâți fără casă și fără masă nu au avut loc aici din cauza că primarul nu a contat pe ei din punct de vedere electoral.
Adaugă comentariu nou