Doina Pană, invitată la Malta. Pământul este Planeta albastră

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană a participat în aceste zile la Conferinţa „Our Ocean”, de la Malta. Evenimentul găzduit de Uniunea Europeană își propune să faciliteze găsirea unor soluții comune și să ducă la angajamente ambițioase în ceea ce privește gestionarea mărilor și oceanelor, care acoperă 75% din planeta noastră.

Doina Pană : ” Din totalul suprafeţei Pământului, peste 70%  înseamnă apă.  Chiar dacă Oceanul Planetar pare ceva foarte departe de noi, el ne influenţeaza major viata. Îmbolnăvindu-l, aşa cum s-a dovedit că o facem în ritm alert mai ales în ultimii ani, noi, oamenii, ne autocondamnăm încet la moarte. Nu trebuie să fii neapărat o ţară vecină cu o mare sau un ocean pentru asta, râurile sunt transmiţătorii poluanţilor colectaţi pe tot parcursul lor. Cifrele poluării Oceanului Planetar sunt îngrijorătoare şi schimbările climatice, tot mai accentuate în ultimii ani, vin ca un firesc. Un firesc care trebuie să îngrijoreze toate ţările lumii şi să oblige la măsuri concrete urgente, până nu e prea tarziu!
Aceasta a fost concluzia unanimă a Conferinţei „Our Ocean”, organizată sub înaltul patronaj al Comisiei Europene, cu invitaţi ai guvernelor din peste 90 de ţări.

Din partea Uniunii Europene, conferința a fost găzduită de Înaltul Reprezentant/vicepreședintele CE Federica Mogherini și de comisarul Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, în prezența prim-vicepreședintelui CE Frans Timmermans și a comisarului pentru cooperare internațională și dezvoltare Neven Mimica.

Au venit peste 700 de participanți din mai mult de 60 de țări, dintre care peste 50 șefi de stat sau de guvern și miniștri. De asemenea , la întâlnire au participat  peste 50 de companii din domenii variate, începând de la pescării tradiționale la companii tehnologice din Silicon Valley.

Comentarii

09/10/17 06:06
barbier

Invitată ”în” Malta.

09/10/17 13:00
drumeț în România

Doina Pană își face griji pentru poluarea oceanului, însă nu și pentru țara în care trăiește, plină de gunoaie de toate felurile, de la râuri la păduri, de la drumuri la răzoare, de la orașe la frontiere... De fapt, ea trăiește în sălile ministeriale, unde nu există decât deșeuri în carne și oase. Și în avion, de unde viziunea asupra țării e retușată de distanță.

09/10/17 16:54
Prof.Vasile Găurean

Din fericire,nu e așa!Domnia sa a făcut pentru mediul din România (păduri de ex.)mai mult decât toți antecesorii ei ministeriali la un loc.Și mai face

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5