Proiectul „Our Heritage” lansat la Bistriţa

Cel mai complex proiect cultural online „Our Heritage”, care promovează inestimabila moştenire culturală a Transilvaniei, aducându-ne mult mai aproape de spiritul şi sufletul acestor meleaguri unice în lume, respectiv, cele din Transilvania, a fost lansat şi în Bistriţa, la Plan B Cafe, din Bistriţa, în 19.11, începând cu ora 15.30, când s-a desfăşurat conferinţa de presă prilejuită de lansarea acestui megaproiect cultural, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi implementat de AIOS.
Despre valoarea şi importanţa proiectului au vorbit Răzvan Pop – director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sibiu şi Tudor Popa – preşedintele Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu, care doresc să pună pe site-ul proiectului peste 10.000 de fotografii, dintre care peste 150 sunt cu monumente din judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind un proiect cultural, iar în viitor va fi şi în alte limbi – germană, engleză etc.
Site-ul oficial al proiectului este www.ourheritage.ro, fiind foarte uşor de accesat şi utilizat, oferă posibilitatea filtrării monumentelor istorice în funcţie de mai multe criterii.
Proiectul propune realizarea unui plan de promovare a Transilvaniei, în special în mediul online, prin prisma monumentelor pe care le are.

Comentarii

20/11/13 14:35
Vizitator

Inainte de a fi promovate on-line, unele monumente de arhitectura medievala au nevoie urgenta de ajutor. Altfel vom vorbi la trecut despre mostenirea noastra (our heritage).Astfel, Castelul Teleki din satul Posmus, comuna Sieu, dateaza din secolul al XVIII -lea si este un monument istoric de importanta nationala. Castelul a apartinut familiei nobiliare Teleki, dar nu a fost revendicat de urmasii contilor. Castelul de la Posmus se intinde pe circa 11 hectare si a functionat, in timpul lui Nicolae Ceausescu, ca sediu al Intreprinderii Agricole de Stat (IAS). In anul 1999, terenurile si parcul aferente castelului Posmus au fost preluate de catre Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud pentru a fi intretinute, insa pana la ora actuala aici nu s-a facut nimic. Referitor la castelul de la Comlod, comuna Milas, acolo situatia este si mai jalnica, fiind vorba de o avasata stare de degradare castelul fiind afectat si distrus intr-o proportie de 80%. Este vorba de castelul Teleki, monument de arhitectura reprezentativ pentru stilul barocului transilvanean fiind construit la 1756 de catre Istvan Wesselenyi de Hadad. Din secolul XIX pana in secolul XX, a fost in posesia familiei Teleki. Domeniul castelului se intinde pe o suprafata de 10 ha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5