Doliu pentru comunitatea din Feldru! Doi frați vrednici - Gică și Relu - au plecat pe calea veșniciei

"Am tot sperat să nu fie adevărat. Din păcate frații Gică ( tatăl a 3 îngerași de copii) și Relu (n.n. - Sângeorzan), tată și el, au plecat în ceruri, să fie păstori la mielușeii din Rai. Am fost de multe ori în munte, acasă la Gică, să-mi cumpăr cele mai bune produse lactate de la oițele lui, pe care le iubea și îngrijea, ca nimeni altul. Cauza plecări lor la cer, nici nu mai contează. Am șters și live-ul meu, care este egal cu zero, pe lângă această mare tragedie. No să uit niciodată, gustul produselor făcute de ei, dar nici iubirea lor față de animale și familie.
Drum lin spre cer oameni vrednici, iar familiilor greu încercate, putere și mângâiere de la Dumnezeu, să poata trece peste această teribil de grea încercare", a scris Ștefan Sângeorzan, pe pagina sa de facebook.
Acesta a postat și menționat că Gică, la stâna lui din Gura Plaiului, îi aștepta pe cei care îi treceau pragul cu produse de calitare. "Azi a plecat să păstorească în Gura Raiului. Odihnă veșnică, om bun și vrednic!", a mai spus Ștefan Sângeorzan, pe pagina de facebook, unde sute de oameni au transmis mesaje de condoleanțe pentru familiile încercate de această tragedie.
Relu Sângeorzan avea și un canal de youtube, unde a postat filmulețe cu turmele pe care le păstoreau.
***
Bunul Dumnezeu să îi așeze în rândul drepților, iar familiilor să le dea mângâiere.
Odihnă veșnică în Lumină!
***
Un bărbat a sesizat prin 112 faptul că într-un imobil din extravilanul localității Feldru, două persoane sunt în stare de inconștiență. La fața locului au fost identificați doi bărbați de 32 și 28 de ani. Din nefericire, cei doi erau decedați, a anunțat IPJ BN. În cauză vor fi dispuse necropsiile care vor stabili cu exactitate cauzele deceselor. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, deschis pentru ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul.
Două echipaje SMURD și un echipaj de pompieri au fost direcționate spre acest caz, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi bărbați, plecați mult prea repede la Domnul.
"Din păcate, cei doi bărbați in vârsta de 28 ani, respectiv 32 de ani au fost găsiți fără semne vitale, medicul fiind nevoit sa declare decesul la locul solicitării", a anunțat ISU BN.

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistrita” al județului Bistrița - Năsăud reamintesc principalele reguli și măsuri menite a le proteja viața și bunurile:

Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
După ce aţi terminat de gătit, asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
Înainte de aprinderea focului, verificați dacă robinetul buteliei şi robinetele aparatului de utilizare sunt închise;
În cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, procedați de urgenţă la închiderea robinetului buteliei şi al aparatului de utilizare şi la deschiderea uşilor şi ferestrelor pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute. Totodată, nu se vor aprinde chibrituri, brichete, nu se vor manevra întrerupătoarele electrice, sonerii, telefoane, nu se va fuma şi nu se vor aduce/utiliza surse de foc decât după aerisirea încăperii;
La aprinderea focului la aragaz sau sobă alimentate cu gaze naturale, după deschiderea robinetului buteliei, utilizați principiul “gaz pe flacără” (întotdeauna aprindeți întâi chibritul și apoi manevrați robinetul de alimentare cu gaz). Recomandăm utilizarea aprinzătorului electric;
Umpleți buteliile doar cu combustibilul pentru care au fost proiectate şi numai în centre autorizate în acest sens.

În cazul utilizării buteliilor de gaze lichefiate, se interzice:

Utilizarea furtunurilor de racord în stare defectă, cu porozităţi, îndoituri bruşte, fisurate sau lărgite la capete, fără regulatoare de presiune, fără coliere de strângere, ori fără garnituri de etanşare sau cu garnituri deteriorate;
Racordarea aparatelor şi mijloacelor de încălzire direct, fără reductor de presiune;
Amplasarea buteliilor în apropierea surselor de căldură, de radiaţii termice intense, ori sub acțiunea directă a razelor solare. Butelia nu se va depozita sau utiliza când temperatura depășește 40 grade C;
Utilizarea buteliilor cu gaze lichefiate în subsolul clădirilor. Deoarece gazul petrolier lichefiat (G.P.L.) este aproximativ de două ori mai greu ca aerul, buteliile pot fi utilizate numai în încăperi situate la parter sau etaje.
Transportarea, manipularea sau folosirea buteliilor în altă poziţie decât cea verticală, răsturnarea, lovirea lor etc.;
Folosirea în stare defectă a buteliilor şi instalaţiilor aferente (furtun, reductor de presiune);
Trecerea furtunului prin spatele cuptorului mașinii de gătit;
Transvazarea gazului din butelie în orice alte recipiente sau folosirea de butelii improvizate;
Suprapunerea garniturii noi peste cea veche;
Încălzirea buteliilor cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din butelii, întrucât aceasta ar putea provoca explozia buteliilor;
Spălarea buteliilor în lichide corozive (sodă, leșie etc.);
Efectuarea verificării etanșeității buteliei, garniturilor, regulatorilor de presiune sau a furtunului cu flacără. Verificarea se va face numai cu emulsie de apă cu săpun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5