Efectele neştiute ale orzului verde

Acum, in prag de sarbatori, cind sistemul nostru digestiv va fi supus la grele incercari, va recomandam moderatie, si venim cu cateva informatii despre un “medicament”la indemana care sa ne aduca un important aport de vitamine si oligoelemente, stiut fiind faptul ca in aceasta perioada organismul nostrum le cam duce lipsa.

În urma unui studiu realizat pe 150 de varietăţi de plante, un doctor japonez a descoperit că orzul verde conţine cele mai valoroase elemente nutritive necesare organismului şi împiedică îmbătrânirea prematură a celulelor.

Orzul verde, ca plantă cu calităţi terapeutice de excepţie pentru întreg organismul, a fost descoperit de Yoshihide Hagiwara, absolvent al Universităţii Kumamoto, Japonia.

Din tinereţe, cercetătorul şi-a propus să descopere o sursă naturală care să combată procesul de îmbătrânire şi de îmbolnăvire. Timp de 13 ani, doctorul Hagiwara a studiat efectele orzului verde asupra sănătăţii.

Cercetările efectuate în laboratoarele şi în clinicile din Japonia, China şi din SUA au dovedit puterea de detoxifiere a sucului de orz. O cură cu suc de orz verde durează două-trei săptămâni şi constă în administrarea câte unui sfert de pahar de suc, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Terapia contribuie la drenarea ficatului şi bilei, curăţă tubul digestiv şi reface flora acestuia. Mai mult, cura grăbeşte vindecarea infecţiilor respiratorii, îmbunătăţeşte activitatea endocrină şi redă tonusul psihic.

Orzul verde conţine de peste 250 de ori mai multă vitamina A decât lăptuca, de 25 de ori mai mult potasiu decât banana, de 11 ori mai mult calciu decât laptele şi de peste 11 ori mai mult fier decât ţelina. Are de şapte ori mai multă vitamina C decât portocala, de 10 ori mai multă vitamina B1 comparativ cu spanacul şi de 23 de ori mai multă biotină ca laptele.

Terapia cu suc de orz verde ţine o lună (câte 100 ml pe zi, în două prize: 50 ml dimineaţa şi 50 ml seara, cu 30 de minute înainte de masă). Un tratament de acest fel încetineşte procesul de dezvoltare a tumorilor sau previne formarea acestora.

S-au observat şi alte efecte după terapia cu suc de orz verde: o remisie în cazul leucemiei, cancerului de piele şi al celui de pancreas. Medicul american Ann Wigmore a obţinut rezultate excepţionale în tratamentul cancerului de sân şi al celui ovarian cu ajutorul clismelor cu suc de orz verde, pe care le recomandă o dată la trei zile.

În diferite forme de cancer este eficientă şi terapia cu două linguri de germeni de orz pe zi sau cu macerat obţinut dintr-o linguriţă de pudră de orz verde la 100 ml de apă rece.

Cum se prepară sucul?

Se pune la macerat într-un litru de apă o cană cu seminţe de orz. Vasul trebuie să stea la cald, acoperit, pentru a grăbi germinarea. Când planta de orz ajunge la înălţimea de 30 cm se stoarce sucul din ea, deoarece atunci conţine cele mai bune resurse nutritive utile celulelor umane: vitamine din grupul B,vitamina C, o mare cantitate de germaniu, fier, calciu, mangan, magneziu,cupru.

Sucul din orz verde este cea mai complexă şi completă sursă de minerale, vitamine, enzime (mai ales enzima SOD, care este duşmanul radicalilor liberi), aminoacizi şi clorofilă. Acest suc reglează metabolismul şi încetineşte procesele de îmbătrânire, reduce inflamaţia organelor digestive, combate oboseala fizică şi psihică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5