EUROPEEA
Europeea este un atelier literar on line. Observ că vibrează o lume întreagă în faţa mea, un microsistem înfiinţat adhoc într-o mişcare şi schimbare continuă, dinamizat de motivaţii intrinseci care sunt mai puternice decât cele extrinseci, poeţi, scriitori conduşi, chiar posedaţi de sentimente reale, ireale, închipuite ; o oază albastră în care se ciocnesc impulsuri temperamentale, se produce o luptă a motivelor, dilema valorilor literare, morale, estetice, filozofice, chiar şi comportamentale, atunci când nu există un cântar pentru subiectivitatea omului oricât de puternic (ă) să fie, atunci când suferinţa unora vrea să se compare cu ingeniozitatea altuia sau nonşalanţa ori simţul comediei al celorlalţi.
Ce se vrea de fapt ? Izbânda valorilor literare ?! Pentru acest lucru se investesc şi bune şi rele. Este o democraţie sălbatică. Cine decide de fapt ? Nimeni şi toţi. Este o anarhie.
Unii pleacă din motiv că nu mai pot promova valorile asimilate de ei, că nu mai pot controla şi îndruma judecata de valoare a altora. Se simt inundaţi de nonvalori. Fluxul compromisurilor trebuie să ia sfârşit pentru ei, deocamdată. De pe tuşe poţi observa procesul jocului mult mai obiectiv.
Europeea poate fi un stimulent, o rampă de lansare. O distracţie sau relaxare. Dar tot aşa, şi o obsesie, când nu poţi începe ziua fără ea. Când nu-ţi poţi continua existenţa fără să ai un feed-back. Seara sau noaptea nu te poţi culca sub nici o formă fără să vezi : care pe care laudă, care pe care critică sau atacă ? Se formează grupuri de influenţă, dacă unul se apucă să critice pe altul, mai mulţi sar şi critică sau invers ; unii având clone (mai multe adrese sau identităţi) intervin sub diferite nume şi aşa se produc inevitabil discriminări pozitive şi negative.
Dacă fiecare are talent, dacă fiecare publică la rândul său diferite cărţi, totuşi de ce atâta patimă ? Ne stimulăm, ne hazardăm, ne surexcităm cu şi fără rost, oameni cu talent, dar şi orgolii. Lupta devine vitală. Verdictul : avem nevoie de comunicare. Cum or fi ea. Avem nevoie de o comunicare care include verbalizarea, dar şi ascultarea ! Recepţia şi reacţia să devină acceptabile, politicoase şi dacă sunt critice. Trebuie să încercăm să devenim mult mai empatici şi asertivi ! Trebuie să recunoaştem valoarea pe oricare parte să fie ea !
Comentarii
se pare ca lucrurile nu merg foarte bine acolo si nu de curand... o mutime de autori care in urma cu 3 ani activau plini de antren pe site, s-au retras. un membru mai vechi al site-ului v-ar putea da ca exemplu in acest sens cateva nume sonore, bine cunoscute pe alte site-uri la fel de sonore, unde continua sa posteze. de ce se intoarce spatele europeei?
de ce de la un site care avea si 1000 de citiri pe un text bun, s-a ajuns ca 200 de citiri sa fie ceva rar? mai sunt 10 membri activi, spun prin asta postatori si comentatori, pe site?
sau noroc cu clonele, cu ajutorul carora se mai animeaza atmosfera?
Adaugă comentariu nou